Загиблі та поранені через страшний вибух туристи: трагедія на прикарпатській полонині

Пізно ввечері у таборі туристів стався вибух, що призвів до загибелі двох осіб

Поранення отримали четверо відпочивальників з групи, до якої входили діти та іноземець, - повідомляють Вікна.

15 вересня о 21.20 до обласного координаційного центру ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області надійшло повідомлення про трагедію, яка сталася під час привалу на полонині «Під Берди», поблизу села Вороненки Поляницької громади.

Група туристів із 12-ти осіб, мешканці Коломийського району, у тому числі дві дитини, 2016 та 2018 років народження, та громадянин Великобританії, розвела багаття, під час чого стався вибух.

На місці події 2 особи загинули - чоловіки 29 і 36 років, четверо травмовані, з яких троє — у важкому стані.

Близько першої ночі з полонини до підніжжя гори спустили першого постраждалого, в подальшому розпочато супровід учасників групи, які не зазнали травмувань.

Врятований малюк

Цілу ніч рятувальники та вцілілі туристи переносили на ношах важкопоранених — транспортували автомобілями підвищеної прохідності.

Станом на 4.20 на місці події залишаються під наглядом гірських рятувальників ГУ ДСНС в Закарпатській області тіла двох загиблих осіб.

Станом на 04.20 роботи з порятунку потерпілих були завершені, 4 травмованих осіб з травмами різних ступенів важкості госпіталізовані до центральної міської лікарні міста Яремче.

Туристи й гадки не мають, що могло спричинити вибух, що призвів до таких страшних наслідків.

Вцілілі туристи

Для надання допомоги постраждалим було залучено 14 одиниць техніки та 48 чоловік особового складу ГУ ДСНС України в Івано-Франківській та Закарпатській областей.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень