Руки були повністю пошматовані: у Рівному провели дві унікальні операції (ФОТО)

Такі операції у медзакладі провели вперше

Відразу дві унікальні операції напередодні провели в обласній клінічній лікарні Рівного.  

Двом жінкам, яким лише 24 та 42 роки, повернути кисті рук. Операції такої складності у медзакладі провели вперше, повідомляють на сторінці обласної лікарні у Facebook.

Одній пацієнтці повернули кисть, яка була повністю пошматована внаслідок нещасного випадку, їй склали та відновили фаланги пальців. А за пів години до цієї операції  лікарні провели  аналогічне втручання, відмінність лише в тому, що пацієнтка пошматувала руку внаслідок нещасного випадку на пилорамі під пресом, йдеться у повідомленні.

Оперативні втручання тривали майже 3,5 год. Цікаво, що їх провели відразу у день госпіталізації пацієнток, оскільки з моменту отримання травм минуло 12 днів і не можна було втрачати ще більше часу. 

Хірург Сергій Бондар розповів, що операції минули успішно. Тепер пацієнтки зможуть самостійно рухати кистю та фалангами пальців. Перші руки травмованими руками жінки зробити незадовго після операції. 

На фото Сергій Бондар
На фото Сергій Бондар

Він також додав, що оперативні втручання такої складності рекомендовано робити у першу добу після травмування, адже з плином часу такі операції стають ще складнішими. 

До слова, одна пацієнтка отримала першу невідкладну медичну допомогу та оперативне втручання в районній лікарні на Рівненщині, а інша – за кордоном. Післяопераційна динаміка в обох була вкрай негативною. Саме тому вони звернулися до Рівненської обласної лікарні. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень