

Протягом століть це один з найпопулярніших напоїв
До горілки люди ставляться по-різному. Хтось полюбляє пропустити чарочку за обідом. А в когось ставлення до алкоголю упереджене. Але це не завадило їй протягом кількох століть бути одним з найпопулярніших міцних напоїв. Тож не дивно, що горілка обросла низкою міфів, які ми пропонуємо розвінчати.
Багато хто вважає, що горілку створив Д. Менделєєв. Але насправді вона з’явилася задовго до його народження. Учений тільки розрахував ідеальні пропорції напою, за яких негативний вплив спирту на організм мінімізується.
Згідно з першими письмовими згадками, горілка існувала ще у 12-13 столітті. Тоді її назва була хлібне вино.
Початок виробництва горілки в Україні припадає на 17 століття, часи Запорізької Січі. Винокурня в Немирові існувала вже в 1752 році. Менделєєв народився після цього більше ніж сто років потому.
Дехто говорить, що морозилка допомагає відрізнити якісний продукт від неякісного. Насправді ж, усе залежить від його складу. Так напої з леткими інгредієнтами, такими як ароматизатори, ароматні спирти здатні витримувати нижчі температури. Горілки з медом, цукром та іншими нелеткими інгредієнтами мають більшу густину.
Класичний напій 40%, охолоджений нижче -15 °C, має вигляд тягучої желеподібної маси. Досягнувши температури -28°C, горілка починає кристалізуватися.
На вечірках, де є різні напої, дехто радить не знижувати градус алкоголю. Насправді ж не має різниці, у якому порядку ви його п’єте. Будь-яке змішування може мати погані наслідки. Завжди краще споживати тільки один напій і помірно, не зловживаючи.
Випивши шот горілки, людина відчуває, як тепло розходиться тілом. Але це просто розширюються судини, і явище є тимчасовим. Швидке зігрівання завершується таким же швидким охолодженням. Тобто не варто використовувати такий спосіб, щоб зігрітися взимку.
Проводити порівняння краще щодо спектра відчуттів. Адже випити людина може таку кількість напою, яку схоче. Це не залежить від її якості.
Не варто змагатися, хто скільки може випити. Це призведе тільки до погіршення самопочуття, особливо наступного ранку. Краще насолоджуватися напоєм преміумкласу, замовити який можна в магазині важливих штук МАУДАУ.
Дійсно, спирт є калорійним продуктом. Але погладшати через нього неможливо. Після випитого організму доводиться витратити достатньо енергії на виведення алкоголю. Причиною набору ваги, швидше за все, стає надмірна кількість їжі, що споживається як закуска.
Похмілля не попередить жодна страва. Велика кількість важкої їжі тільки уповільнить дію алкоголю.
Кращий варіант — пити горілку в помірній кількості, поєднуючи її із правильними закусками. Вони посилять смак напою та враження від споживання.
на правах реклами
Радіо Трек: НОВИНИ
Стосується всіх, хто має Приват24 і карточки: важлива зміна в доступі до власного рахунку
Світла смуга уже почалася: чотири знаки Зодіаку нарешті зустрінуть щастя
Квітень принесе хороші новини трьом знакам Зодіаку: чекають сюрпризи від Всесвіту
Помилку роблять 98% водіїв: який «поворотник» потрібно вмикати, коли заїжджаєте на кільце
Просто зваріть торт на сніданок: близькі спершу здивуються, але потім попросять добавки
Коли можна сідати за кермо після алкоголю? (ТАБЛИЦЯ)
Як горілка допоможе перевірити якість ковбаси? (ЛАЙФХАК)
У Макаревича бомбануло: раптом заявив, що «Борщ є... не зовсім українським»
У Рівному в продажу з'явилася «вакцина»: від неї точно не відмовляться рівняни (ФОТОФАКТ)
Трьом фігурантам повідомили про підозру в налагодженні незаконного лікеро-горілчаного бізнесу
Знайдено посвідчення УБД видане Волошину Олегу Леонідовичу, забрати можна в КЕЧ м. Рівне. Контактний номер: +380972315064
У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774
У Рівному шукають вівчарку по кличці Луна. Зелений ошийник, зникла в районі Боярки 5 лютого. Номери власників: 0969732925