«Розумна зупинка» переїжджає з ЦУМу на Пивзавод. У Рівному їх буде більше десяти

Дві зупинки у Рівному встановлять безкоштовно

У Рівному вже можна відслідковувати рух громадського транспорту онлайн. В місті завершили облаштування маршруток та тролейбусів GPS-трекерами, тож найближчим часом житомирська фірма, яка виграла тендер, займатиметься встановленням «розумних зупинок», на якій можна буде скористатися безкоштовним WiFi та підзарядити телефон. Зупинка буде під відеонаглядом, а її основною інновацією буде інформаційне табло, на якому відображатиметься прогнозований час прибуття транспорту, розповідає представник компанії Андрій Умінський:

 

 

На початку співпраці компанія обіцяла подарувати місту одну таку зупинку безкоштовно, зараз готові облаштувати дві. Раніше говорили, що така зупинка буде біля ЦУМу, втім, найімовірніше, одна розташується на Пивзаводі біля райдержадміністрації, інша – на Театральній площі.

Між тим, міський голова запропонував громадськості обрати 10 найзавантаженіших точок, де вже за кошт міського бюджету облаштують такі зупинки, вартість однієї – 70 тисяч. Остаточно з розташуванням зупинок мають визначитися впродовж тижня.

А от від встановлення GPS-текерів вже є позитивний результат.

Нагадаємо, на облаштування контролерів у 77-ми тролейбусах з міського бюджету виділили 70 тисяч гривень. А 306 одиниць маршруток перевізники облаштовували своїм коштом. І попри певні побоювання, зараз задоволені, говорить начальник міського управління транспорту і зв’язку Віталій Миронюк:

 

 

Як зауважив Віталій Миронюк, аби дійсно від запроваджень новітніх технологій був очевидний результат, поки управлінню транспорту не вистачає працівника у центральну диспетчерську, аби оперативно реагувати на ситуацію на дорогах міста.

До слова, поки веб-ресурс, на якому можна відслідковувати транспорт, працює в тестовому режимі. З наступного тижня його планують запустити у звичайному режимі.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень