Розмір допомоги з безробіття став ще меншим, і виплачуватимуть її тільки 90 днів

Це зміни, які діють під час воєнного стану

Від початку цього року в Україні понад 189 тисяч осіб отримували допомогу з безробіття, йдеться у даних державної служби зайнятості.

Максимальний розмір допомоги з безробіття зараз не може перевищувати мінімальної зарплати, тобто 6700 грн. Навіть за умови набагато більшої зарплати на попередньому місці роботи та наявного стажу розмір виплат не може перевищувати мінімальну зарплату, каже директорка Державної служби зайнятості Юлія Жовтяк.

Скорочено і тривалість виплат допомоги з безробіття на час дії воєнного стану, зараз вона становить 90 днів, а для осіб передпенсійного віку (за рік до отримання права на пенсію) тривалість виплат не може перевищувати 360 днів.

Розмір виплат розраховується для кожної людини індивідуально та залежить від розміру її страхового стажу, зарплати, статті звільнення, – зазначила Жовтяк.

Разом з тим, спрощено порядок постановки на облік до служби зайнятості. Зареєструватися можна:

  • особисто, завітавши до центру зайнятості;
  • через застосунок «Дія».

Допомога з безробіття призначається з першого дня після надання статусу безробітного.

В окремих випадках, а саме – якщо внутрішньо переміщена особа або особа, яка перебуває на території, де ведуться бойові дії, не має документів, необхідних для реєстрації у службі зайнятості, реєстрація та призначення допомоги по безробіттю відбувається з використанням інформації, що є у державних реєстрах.

Джерело: Главком

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень