Розкрили найкраще місце для зберігання гарбузів: будуть лежати довго і не згниють

Де зберігати гарбузи вдома

Часто городники задумуються, де ж найкраще зберігати вирощені гарбузи. Оптимальний варіант для зберігання гарбузів – це темне, прохолодне та сухе приміщення. Оскільки у квартирі таких місць немає, то плоди кладуть в підвал чи комору. Такі умови їм підходять найбільше.

Проте приміщення треба попередньо підготувати.

Необхідно обробити підвал чи комору однією з таких речовин, як сірчана шашка чи вапняна суміш з додаванням мідного купоросу. А тоді – добре просушити місце.

Позбудьтесь з підвалу чи комори минулого урожаю. Або використайте ці овочі та фрукти до страв. Консервації хай стоять на своїх місцях.

Коли починається зима, треба пильнувати, як змінюється температура в підвальному приміщенні. Коли нижче нуля, урожай треба замотати в солому або старі ковдри.

Поради щодо зберігання гарбузів

  • Гарбузи не можна зберігати просто на підлозі. Варто поставити їх на стелаж чи полицю, бо там тепліше та краще циркулює повітря.
  • Овочі ставимо хвостиками догори з дистанцією 10 сантиметрів один від одного. Важливо, аби вони не доторкалися до стіни. Між самі гарбузи можете запхати солому.
  • Періодично оглядайте плоди. Усі хворі та погані – викидайте, бо вони будуть заражати інші.
  • Якщо ви помітили вологу на плодах, приміщення треба провітрити. Самі овочі витираємо насухо, бо інакше виникнуть темні плями, які призводять до гниття.

Джерело: lifestyle

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень