Росія хоче озброїтися дронами камікадзе Arash-2, які виготовили для атак на Тель-Авів і Хайфу, - ISW

Ці апарати вважаються новинкою іранського оборонного комплексу 

ISW із посиланням на російські Telegram-канали пише, що РФ могла закупити в Ірану Arash-2. Фото - iranpress.com.
ISW із посиланням на російські Telegram-канали пише, що РФ могла закупити в Ірану Arash-2. Фото - iranpress.com.

Росія, ймовірно, домовилася з Іраном про постачання нових безпілотників. Мова йде про дрони камікадзе Arash-2, які є «новинкою» іранського оборонного комплексу. Про це свідчать дані Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики цитують українські та російські Telegram-канали, які своєю чергою посилаються на джерела в Ірані.

- Командувач Сухопутними силами Ірану бригадний генерал Кіомарс Хейдарі  на початку вересня заявив, що безпілотники Arash-2 мають унікальні можливості далекого радіусу дії й можуть націлюватися на міста в Ізраїлі, такі як Тель-Авів і Хайфа, з баз в Ірані. 

 

Повідомлення про те, що Москва продовжує покладатися на Тегеран щодо руйнівних боєприпасів, узгоджуються зі звітом Міністерства фінансів США, який свідчить про те, що Росія швидко скорочує свої поставки мікроелектроніки, яка є критичною для військово-промислового комплексу, оскільки вона не може замінити ключові компоненти, які стали недоступними через санкції.

 

Росія, швидше за все, продовжить використовувати свої відносини з Іраном, щоб обійти санкції, хоча дуже малоймовірно, що російські війська використовуватимуть Arash-2 з більшим ефектом, ніж вони використали модель Shahed-136, - йдеться у звіті  (ISW).

Достеменних відомостей про характеристики чи випробування цих дронів немає. У звіті йдеться виключно про дані, які оприлюднює силове відомство Ірану. 

Раніше Міноборони Ірану заявляло, що за необхідності цей безпілотник можуть обладнати оптичними та тепловізійними сканерами.

Ймовірно, цей дрон може визначати випромінення радарів та вміє обходити системи ППО.

Запуск Arash-2 можливий з платформи та з контейнера, пишуть у ЗМІ.

Це дозволяє перевозити їх приховано або запускати з морських платформ.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія замовила в Ірані близько 2400 дронів-камікадзе.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень