Родичі травмованого погодилися на донорство після смерті - і врятували чотирьох

Серед врятованих - трирічна дівчинка

Фото з допису Ірини Заславець

Уперше в Україні 3-річній дитині, пацієнтці Національного Інституту хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова, провели пересадку нирки. Про це повідомила у Facebook засновниця ГО "Всеукраїнська платформа донорства "iDonor" Ірина Заславець.

Фото з допису Ірини Заславець

У дитини влітку раптово розвинулася гостра ниркова недостатність. Періодично маляті змушені були робити гемодіаліз, але в такому віці це дуже і дуже погано. Як не прикро говорити, але шанси такої дитинки на нормальне життя були мізерними.

У ніч проти 11 грудня лікар Владислав Закордонець з командою видалили уражені інфекцією нирки дитини і пересадили їй донорську нирку. Вона працює, - написала пані Заславець.

Донором став 38-річний чоловік, якого напередодні доставили у Київську лікарню медичної допомоги з важкою черепно-мозковою травмою. Після марних спроб врятувати пацієнта консиліум лікарів діагностував смерть мозку.

Фото з допису Ірини Заславець

Трансплант-координаторка пішла на розмову з рідними, й дружина та вагітна сестра пацієнта погодилися, аби він став посмертним донором.

Так 3-річна дівчинка та 50-річний житель Київської області отримали по нирці, печінку пересадили 59-річному чоловікові, а серце померлого б'ється в грудях 34-річного чоловіка, який без пересадки мав дуже мало часу. Кілька місяців тому він став батьком.

Фото з допису Ірини Заславець

Світла пам’ять донору... Глибокі співчуття родині... Дякую за ваше найважче у житті рішення, яке подарувало надію іншим, - написала також Ірина Заславець.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень