Роботодавців Рівненщини хочуть стимулювати у створенні робочих місць

Які відповідатимуть потребам ринку праці

У Рівному пройшов четвертий Форум «Регуляторна політика та сприяння розвитку малого і середнього бізнесу». Захід став справжнім комунікативним майданчиком для власників компаній та підприємств, представників місцевої влади та підприємницьких організацій.

Зустрічі з представниками бізнесу заступник голови ОДА Ігор Тимошенко вважає доброю традицією, яка допомагає налагодити партнерські відносини влади з підприємцями:

Комунікуючи із бізнесом, ми дізнаємося про їхні проблеми і намагаємося допомогти їх вирішити. І, як результат, у регіоні спостерігається налагодження партнерських взаємовідносин. Підтвердженням цьому є оприлюднення Regional Doing Biseness 2018 рейтингу областей за легкістю ведення бізнесу – за рік Рівненщина піднялася на 15 позицій і посіла шосте місце.

Самі ж підприємці відзначили зниження в регіоні податкового тиску. Кажуть, нині Державна фіскальна служба перетворилася на сервісну. Багато процедур спростили, налагодилася й ситуація із поверненням ПДВ та податковими накладними. Також, через запровадження механізму «єдиного вікна», покращилася робота на митниці.

А от начальник управління стратегічного розвитку та інвестицій Рівного Сергій Гемберг зазначив, що

точкою зросту для нашого регіону  може стати агробізнес, переробна промисловість зі створення продукції з доданою вартістю та IT-сектор.

Утім, найголовніший ресурс – це людський капітал. Нині спостерігається ситуація масової трудової міграції, у т.ч. й висококваліфікованої робочої сили. Ще однією проблемою є невідповідність професійної підготовки фахівців потребам економіки.

Для того, аби покращити ситуацію з веденням бізнесу в регіоні, учасники форуму направлять резолюцію із відповідними пропозиціями до Кабміну та ДФС. Серед основних – подальше зменшення податкового навантаження та стимулювання роботодавців у створені робочих місць, які відповідатимуть потребам ринку праці.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень