Батьки Рівного незадоволені закріпленням територій за школами. В управлінні освіти дивуються

Кажуть, що такі ж території були закріплені за навчальними закладами й досі

Ми писали про те, що у Рівному за кожною школою закріпили вулиці, які вони обслуговують, тобто приймають з них у 1 клас дітей.

Це викликало обурення деяких батьків у соцмережі Фейсбук. Вони писали:

Natalia Pastuhova Це що за знущання? Я живу на Буковинській, 6. То ми тепер до школи №24 належимо? Під боком - школа №12, та навіть школи №№ 9 та 10 у два рази ближче, аніж №24, до якої навіть по-людськи дістатися від нас діти не зможуть. Це що тільки для того, аби "звільнити" школу №12 для вашого хваленого ІНТЕЛЕКТУ?

Юрій Дюг Можна ще паспорти не видавати і заборонити виїжджати за межі району. Сталін так робив. Працює!

Оленка Бондаровська Капець..сьогодні якраз мали нести документи в школу №11. Читаю перелік - наша вулиця віднесена до №18. Це при тому, що №11 - ближче...

Ольга Красовська Хм... Мені "сподобалися" вулиці, закріплені за гімназіями. Так географічно "вдало" підібрані... Ну прям "пєсня".

Заступник начальника міського управління освіти Катерина Сичик каже, що території обслуговування шкіл майже залишилися такими ж, як і були досі:

Території обслуговування, які закріплені за кожним навчальним закладом особливо не змінювалися. Практично вони залишилися такими ж, як були. Хіба, що додалися ті вулиці, які нові з’явилися.

 

Це більше стосується закладів нового типу, бо за ними не було закріплено територій обслуговування. І, можливо, від деяких шкіл забрали частину території і віддали іншим. І я не думаю, що вони на великій відстані.

Заклади нового типу – це гімназії, ліцеї тощо. Також, за словами Катерини Сичик, була "перекроєна" територія школи №12, частину якої віддали школі №24. Бо у школі №12 з 1 вересня набиратимуть лише шість перших класів. Якщо їх буде більше, то

учням доведеться ходити у другу зміну.

А це, вважає Катерина Сичик, приведе до нових скарг батьків у соцмережах.

При цьому заступник начальника зауважує, що

Згідно із законом про освіту, який прийнятий у  вересні, кожен з батьків має право віддати дитину туди, куди він хоче, але при наявності місць. Бо першочергово у школу приймають тих дітей, які живуть на її території обслуговування.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень