Рівняни на «кукурузнику» возили до Польщі цигарки (ВІДЕО)

Їх затримали спецслужби

Фото ілюстративне

За матеріалами СБУ на Рівненщині судитимуть членів міжнародного організованого угруповання, яке літаком переправляло контрабандні  цигарки до ЄС.

Про незаконні польти до Польщі ми писали тут: Рівняни на «кукурузнику» двічі незаконно злітали до Польщі

На Рівненщині співробітники СБУ задокументували діяльність міжнародного організованого угруповання, яке приватним літаком «АН-2» перевозило контрабандні цигарки до Євросоюзу.

Оперативники спецслужби встановили, що до угруповання входило шість громадян Польщі та п’ятеро українців.

Співробітникам СБ України у тісній взаємодії із правоохоронними службами Польщі та прикордонниками вдалося затримати організаторів та їх спільників під час приземлення літака на одному із аеродромів Рівненській області.

 

На території Польщі спецслужби вилучили тютюнових виробів на суму понад 70 тисяч доларів США.

Досудове розслідування встановило, що влітку 2016 року двоє волинян та один дніпропетровець придбали літак «АН-2», який використовували для незаконного переміщення тютюну через державний кордон України.

Один зі спільників мав навички керування літаком, сам перебував за кермом та управляв діями інших пілотів.

На території Польщі товар отримували спільники, які займались його реалізацією.

За матеріалами СБУ польські колеги затримали та вже проводять досудове розслідування стосовно групи зловмисників, які входили до складу угруповання.

Що ж стосується п'яти українців, то їм інкримінують порушення правил міжнародних польотів та вчинення злочину організованою групою. Обвинувальний акт уже скерували до Рівненського міського суду.

Слід додати, що нині кримінальною контрабандою є тільки наркотики, зброя та радіоактивні речовини. За перевезення інших видів товарів зловмисникам загрожують лише адмінпротоколи від митників.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень