Рівнян вразила вирубка понад гектару лісу (ФОТО/ВІДЕО)

«Там, де була гарна доріжка сосновим лісом, зараз пні та згарище, орки...»

Рівнян занепокоїла суцільна вирубка лісу у Суську Костопільського району Рівненської області. Відео, на якому зображені лише пні та згарище на місці соснового лісу, оприлюднив у Facebook рівнянин Юрій Ойцюсь.

 

Для з’ясування ситуації ми звернулися в управління лісового та мисливського господарства Рівненщини. Прес-секретар управління Світлана Горошко підтвердила суцільну рубку на загальній площі понад 1 гектар. Утім, таким чином лісівники рятували ліс, адже, відповідно до акту лісопатологічного обстеження, яке 10 листопада торік проводило Державне спеціалізоване лісозахисне підприємство «Рівнелісозахист», встановлено, що на ділянці швидкими темпами сосни всихають:

Це суцільна санітарна рубка в Суському лісництві ДП «Клеванський лісгосп». Відповідно до акту лісопатологічного обстеження, яке проводило ДСЛП «Рівнелісозахист» 10 листопада 2016 року, встановлено, що на ділянці швидкими темпами відбувалося всихання соснових насаджень, через пониження ґрунтових вод та пошкодження шкідниками. Насадження не могло далі повноцінно виконувати свої екологічні та господарські функції. Тому з метою запобігання розростанню осередків шкідників та наведенню належного санітарного стану згідно з вимогами Санітарних правил в лісах України, було прийнято рішення про доцільність проведення суцільної санітарної рубки. Завдяки вчасно проведеними роботам, вдалося мінімізувати втрати ділової деревини.

Цієї весни ділянка, де була проведена суцільна санітарна рубка, буде заліснена. Нові насадження, будуть краще адаптовані до нових кліматичних умов.

 

Вона уточнила, що суцільну санітарну рубку лісівники провели на двох ділянках, площею 0,7 і 0,4 гектара. Ділянку найближчим часом збираються засадити молодими деревами.

До речі, зважаючи на сприятливі погодні умови, лісогосподарські підприємства Рівненщини уже почали весняні лісокультурні роботи. Цьогоріч в області лісівники планують посадити 4,5 тис гектарів лісових культур, провести доповнення на площі майже 2,5 тис. гектарів і посіяти понад 38 гектарів лісових розсадників.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень