У Дубровицькому районі масове всихання сосни

Аби дослідити проблему масового всихання сосни на території Дубровицького району в зоні діяльності Висоцького та Дубровицького лісгоспів, там провели виїзну нараду-семінар за участю представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району, спеціалістів ДСЛП «Рівнелісозахист», керівників та спеціалістів ДП «Дубровицький лісгосп» та ДП «Висоцький лісгосп».

Фахівці запевняють у необхідності проведення санітарних рубок задля збереження лісу від масового всихання. Адже громадськість неоднозначно ставиться до лісогосподарських заходів, часто не розуміючи доцільності їх проведення.

На сьогодні лісознавці сходяться на думці, що першопричиною всихань найімовірніше є суттєве зниження рівня ґрунтових вод, ослаблення насаджень, що призводить до масового розмноження шкідників та поширення грибкових захворювань.

Що ж до шляхів подолання цього явища, то наразі інших рекомендацій як вчасно прибирати всихаючі дерева – немає. Роботи ці проводити потрібно оперативно, адже від появи перших ознак хвороби до повної втрати якості деревини проходить всього 2-3 місяці.

Останнім часом все більше звучить звинувачень на адресу лісівників у тому, що вони масово і безконтрольно вирубують ліси. Ми не заперечуємо: рубати дійсно доводиться більше, але це обґрунтовані рубки, на які є всі необхідні дозволи. Вони потрібні, щоб врятувати сосновий ліс від подальшого зараження і всихання, – коментує головний спеціаліст-лісопатолог відділу охорони та захисту лісу Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Артишок.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень