Рівні можливості для всіх: Доступно.UA під час війни допомагає людям з інвалідністю

Новий проєкт громадської організації

ГО «Доступно.UA» стала платформою для інформування людей з інвалідністю про допомогу та підтримку під час війни. На ресурсах організації виходять інформаційні дописи про евакуацію, трансфер, гуманітарну і меддопомогу в Україні та за кордоном.

З початком повномасштабного вторгнення рф в Україну ГО перекваліфікувала свою діяльність на оперативне інформування та координування людей з інвалідністю щодо різних можливостей.

З’явились контакти у Польщі, Швеції та Німеччині з організаціями та волонтерами, які допомагають у пошуку прихистку, координують та підтримують людей на місцях.

 

Багато українців з інвалідністю саме завдяки інформуванню від Доступно.UA знайшли для себе можливість евакуюватись на захід України чи за кордон — зокрема і жителі Маріуполя, яким вдалося вирватися з облоги.

Втім, і досі більшість укриттів є недоступними для людей з інвалідністю. Особливо для тих, хто пересувається на кріслі колісному.

Але частина українців з інвалідністю боїться залишати свої домівки ще й через невідомість: як евакуюватися, хто допоможе, чи чекатимуть на них за кордоном?..

— Тому ми вбачаємо основним нашим завданням під час війни — надавати достатній інформаційний супровід при евакуації по Україні чи за кордон, а також як отримати допомогу відповідно до потреб, — наголошують в ГО. — Ми хочемо, щоб в Україні люди з інвалідністю мали рівні можливості щодо евакуації та отримання інформації. А також, щоб вони завжди могли розраховувати на актуальну інформацію на наших ресурсах.

За час старту інформаційного проєкту вже опубліковано 7 матеріалів про можливості для ЛзІ:

Усі нові інформаційні матеріали з’являються на офіційній сторінці організації у ФБ та на сайті. Можна звертатись і на пошту організації: info@dostupno.ua

Проєкт впроваджується за фінансової підтримки Zagoriy Foundation.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень