«Мою машину евакуювали в Одесі»: відомого активіста, який пересувається на візку, лишили у біді (ФОТО)

Бо водії зайняли на парковці місця для людей з інвалідністю

Дмитро Щебетюк відомий в Україні активіст і блогер.

У 2011 році він травмувався і відтоді пересувається на візку. Чоловік не зламався і започаткував проект ДоступноЮА.

Він їздить з інспекцію містами України і перевіряє вулиці та заклади на зручність для людей з інвалідністю.

Приїжджав він з ревізією вже двічі у Рівне. Тоді Дмитро Щебетюк зауважив, що у нас є над чим працювати, аби маломобільним групам населення було доступніше рухатися містом.

Напередодні активіст поїхав в Одесу. І там його спіткала неприємність. Про це він сам повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

Зокрема, він написав такий пост:

1. Я запаркувався з порушенням ПДР. Порушник має понести покарання. Без ніяких «але».

2. Чому я порушив? Ми з Доступно.UA в місті, моніторимо локації на зручність для маломобільних груп населення. Зранку поруч із Міською радою ми мали зустріч зі ЗМІ. У тому районі є спеціально виділені паркувальні місця для людей з інвалідністю, що я мав би зайняти. Так функціонує нормальний світ.

У реальності 25 хвилин я намотував кола в пошуках такого місця. Вони були зайняті водіями, що не мали права там стояти. Я спеціально пройшовся та перевірив.

Уже запізнювався, що ніяк мене не виправдовує. А тому запаркувався з порушенням. Мене не було близько 1-1,5 години, коли прийшло сповіщення від сигналізації. Я повернувся, машини вже не було.

Лише поліцейські, що розводили руками від безпорадності: мовляв, машину забрав евакуатор, а ми постійно виписуємо протоколи та ганяємо порушників із місць для людей з інвалідністю. Вони все одно повертаються.

3. І ось який виходить абздольц! У мене немає претензій ні до дій поліції, ні до евакуації. Уся абсурдність ситуації, що ти захищаєш права людей з інвалідністю, їздиш Україною для цього, просуваєш тему. Однак ти, саме ти, бляха, залишаєшся незахищеним. Тому, що хтось незаконно займає такі видалені місця. Ти порушуєш і отримуєш покарання. І з’являється така думка: чи не послати в дупу всю цю діяльність?

Якби не вона, я був би в Києві, спокійно працював, а машина стояла б на парковці. Або я б лежав на одеському пляжі під теплим сонцем (хмарним небом) і купався в морі (холодному), а не розповідав ЗМІ, як важливо, щоб місто було доступним і зручним. Я щиро задовбався!

4. Щойно я був у поліції. До речі, зовсім не доступне відділення — ще й тут тобі передають величезний привіт.

І того. Я заплатив купу грошей, витратив шість годин свого часу, просто тому, що якимсь водіям, які знаходилися в тому радіусі, більше треба було запаркуватися поближче ніж людям з інвалідністю.

Виходить абсурд: ти вимушений порушувати правила, бо хтось порушив правила, і твої права. Покараним залишаєшся тільки ти.

Дякую, ***, за справедливість і рівність. Тримай, державо, свої чи чиї там 2200 грн, а водії без інвалідності - моє місце для паркування.

Порушники мають бути покарані. Я вже. Ситуація з парковкою також має вирішуватися більш кардинально.

І така ситуація майже у всіх містах України. Мабуть, тільки у Львові краще.

Дмитро Щебетюк додав, що поліцейські, які складали протокол казали, що порушення хоч і було, але прям не так, щоб аж евакуювати автомобіль. І вийшло, що ледь не всі причетні почувалися винні. Окрім нечесних водіїв, звісно ж. Приємним було лише те, що на штрафмайданчику активісту зробили знижку.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень