«І довідки від лікаря не потрібно», - рівнянин про святкові і вихідні дні в Америці

Ініціатор відкритих реанімацій, лікар-анестезіолог Рівненської обласної дитячої лікарні Павло Сільковський (на фото) поділився враженнями від вибору днів для вихідних у США

Павло Сільковський вважає, що примушувати до свят - недобре. Чому - він пояснив у соцмережі Фейсбук:

Бо хтось змушений працювати в дні своїх найбільших свят, натомість – мати державні вихідні днями, які для нього нічого не значать. Для вільних же людей повинен бути вибір. Ми маємо, скажімо, 11 державних вихідних і деякі з них мали би бути фіксованими. Як от, День незалежності тощо. Всі інші, особливо релігійні – на вибір громадянина.

Як приклад наявності вибору у святкуваннях, Павло Сільковський навів США: 

У США всі працюючі мають так звані sick days (хворі дні, лікарняні) і їх кількість фіксована. Ти маєш, наприклад 10 таких днів на рік і використовуєш, як заманеться.

 

Якщо ти захворів, або просто болить голова, або немає настрою після сімейного конфлікту, можеш зателефонувати на роботу і сказати, що у тебе буде sick day. І ніхто не вимагатиме ні лікарняного, ні довідки від лікаря. Але тільки - на встановлений ліміт.

 

Мати вибір – ознака вільної людини і вільного суспільства.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень