Заклад, через який у Рівному пройшли практично всі, святкує ювілей

Рівненському міжшкільному навчально-виробничому комбінату виповнюється 45 років

Рівненський МНВК розпочав свою роботу 17 листопада 1975 року. Тоді для комбінату виділили приміщення середньої школи №8 на тодішній центральній вул. Леніна (нині – Соборна), 269 та потужністю 450 учнів в одну зміну.

На створення матеріальної бази комбінату і комплектування його кадрами залучили 23 підприємства міста Рівне. Ці підприємства облаштували навчальні класи, лабораторії, виробничі дільниці та цехи усім необхідним устаткуванням. У той час, відповідно до потреб міста, визначили 8 профілів трудової підготовки старшокласників: слюсарна, радіомонтажна, електромонтажна, швейна та автомобільна справи, а також машинопис, кулінарія та машинобудівне креслення. Тоді, у часи розквіту закладу, тут щороку навчалось від 760 до 2000 учнів на 17 спеціальностях.

[media=205601][media=205602]

Сьогодні Рівненський МНВК співпрацює із закладами загальної середньої освіти ІІ-ІІІ ступеня міста, здійснюючи навчання учнів 8-11-х класів з предмета «Технології» при виборі технологічного профілю навчання за професіями:

  • Водій автотранспортних засобів, категорій «А, В, С1, С»;
  • Вихователь (нянька);
  • Перукар (перукар-модельєр);
  • Молодша медична сестра з догляду за хворими.

Додатково, заклад здійснює навчання з профільної підготовки спеціалізації «Кулінарія» та курсів «Основи технології приготування кулінарних страв», «Основи долікарської підготовки», «Основи масажу», «Моделювання зачісок», «Побудова кар’єри», «Креслення». Учні старших класів також можуть спробувати себе в різних професіях, обравши курси за вибором «Професійні проби».

З 2017 року стартувала реорганізація міжшкільних навчально-виробничих комбінатів у Міжшкільні ресурсні центри (МРЦ). Цей процес триватиме до вересня 2022 року.

Ми впевнені, що ця реорганізація стане новим етапом розвитку закладу, адже це чудовий шанс оновити навчальні плани, матеріально-технічну та партнерську базу, щоб відповідати сучасним вимогам освітнього процесу та потребам міста у підготовці кваліфікованих робітників.

 

Основною метою оновленого закладу буде покращення інтеграції старшокласників у трудову та підприємницьку діяльність міста та регіону, — каже Директорка Рівненського МНВК Тетяна Нищенко

Тетяна Нищенко наводить й цікаву статистику закладу, яка формувалася впродовж 45 років.

Заклад випустив понад 28 тисяч учнів, викладачі провели близько 1,6 мільйона годин виробничого навчання, зокрема лекцій, семінарів, та державних кваліфікаційних атестацій.

 

За 45 років наші учні «наїздили» дорогами міста майже 4 мільйони кілометрів та використали більше 1.3 мільйона літрів пального, навчаючись кермування легковими та вантажними автомобілями.

Дізнатися більше про заклад можна на сайті rmnvk.rosvita.rv.ua.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень