Рівненський енергетик розповів про відновлення світла під звуки канонади та з саперами

Бригада ПрАТ «Рівнеобленерго» вже вдруге вирушила на Херсонщину

Василь Ярема, начальник служби ПрАТ "Рівнеобленерго", координує роботи рівненської бригади на Херсонщині

Про допомогу з відновлення пошкоджених ворогом електромереж на деокупованих територіях, яку надає підсилена бригада ПрАТ «Рівнеобленерго» колегам з «Херсонобленерго», розповів начальник служби з експлуатації розподільних мереж ПрАТ «Рівнеобленерго» Василь Ярема, коли енергетики на кілька днів повернулися з півдня додому, на Рівненщину.

Василь Григорович спільно з херсонськими та житомирськими колегами координував відновлення частини мережі ПЛ 35 кВ, що дало можливість для повернення електропостачання у шість звільнених від окупантів населених пунктів Херсонщини. Тамтешні мешканці перебували без світла з 20 березня.

На жаль, ще у трьох селах, заживлених від цієї мережі, відновити електропостачання наразі можливості немає – ці населені пункти практично повністю знищені під час масованих ворожих обстрілів. 

Василь Ярема розповів про перше, на жаль, гнітюче враження від Херсонщини, коли наші хлопці-енергетики перетнули кордон області, долаючи разом зі спецтехнікою з Рівненщини понад 800-кілометровий шлях.

Як і на усіх звільнених ЗСУ територіях, окупанти лишили по собі вирви від вибухів на дорогах, обстріляні будинки, спалену техніку, обгорілі приватні авто, які вороги знищували, відступаючи.

Також нашим енергетикам впали в очі характерні пошкодження опор та повітряних ліній, усувати які до цього не доводилося ще ніколи – від осколків проводи обірвані у дуже багатьох місцях. Тож, проводячи ремонт, треба було оцінювати чи витримає опора натягнутий провід чи зламається через чисельні дрібні вибоїни і пошкодження структури?

Роботи рівненська бригада розпочинала лише після ретельного обстеження охоронної зони повітряної лінії саперами ДСНС. На щастя, за 20 днів перебування бригади Рівнеобленерго на Херсонщині, спеціально встановлених діючих вибухових пристроїв виявлено не було. А ось відпрацьованих снарядів, протипіхотних мін виявляли під час обстеження чимало і щодня.

Одна з численних "воєнних" знахідок на Херсонщині

Саме тому пересувалися лише перевіреною надзвичайниками територію, не допускали жодного кроку ліворуч чи праворуч.

За словами начальника служби з експлуатації розподільних мереж, перші дні шокувала звуки артилерійських обстрілів. Але роботи не зупиняли аби повернути таке довгоочікуване світло місцевим. А коли, по завершенню кропіткої праці, включили лінію і подали напругу на підстанцію 35/10 кВ – села почали помітно оживати, люди повертатися.

Роботи на деокупованій Херсонщині ще дуже багато. Це тільки початок, – каже Василь Ярема.

Масштаби пошкоджень, зруйноване та розкрадене росіянами дуже важко оцінити. Відтак бригада «Рівнеобленерго» після кількаденного перепочинку знову вирушила на допомогу колегам, продовжувати ремонтні роботи. Як і першого разу, за рішенням правління Рівнеобленерго, бригаду спорядили усім необхідним, в тому числі і провізією.

Бригада ПрАТ "Рівнеобленерго" та начальник служби з експлуатації розподільних мереж Василь Ярема (праворуч) перед від’їздом з Херсонщини для короткого відпочинку вдома

Вже вдруге від’їжджаючи на південь енергетики ділилися думками:

Нашої допомоги там чекають, і ми не можемо бути осторонь!

 

Частина наших працівників тримає енергетичний фронт тут, на Рівненщині, але ми не можемо не допомогти херсонцям!

 

Головне – звільнити нашу країну від окупантів! Віримо, що завдяки нашим мужнім ЗСУ, перемога не за горами!

 

Готові працювати над відновленням кожного куточка нашої країни, не покладаючи рук.

Колектив ПрАТ «Рівнеобленерго» з нетерпінням чекатиме на повернення наших героїв, «воїнів світла», як ми чекаємо з перемогою енергетиків-захисників, що служать у ЗСУ.

Захищаємо, боронимо тил!

Пресцентр ПрАТ «Рівнеобленерго»

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень