Рівненські поліцейські затримали злочинців, що грабували водіїв у 12 областях України

Зловмисники причетні до діяльності незаконних збройних формувань на сході нашої держави

   [media=69351]

Про це на спільному брифінгу розповіли перший заступник Голови Національної поліції України – начальник кримінальної поліції Вадим Троян та начальник управління Національної поліції України у Рівненський області Сергій Князєв.

Злочинці діяли на автошляхах Рівненської, Львівської, Волинської, Івано-Франківської, Тернопільської, Житомирської, Київської, Черкаської, Чернівецької, Хмельницької, Миколаївської, Вінницької та Одеської областей.

Злочини вчинялись у проміжку між 1 та 4 годинами ночі, коли громадяни зупинялися відпочити на освітлених місцях біля паркувальних майданчиків. Злочинці шкодили колеса автівки, бітою вибивали скло і забирали у безпорадних водіїв гроші, телефони, планшети та інше.

Більшість розбійних нападів скоювались протягом 30-40 секунд, що не давало змоги пасажирам оговтатись, а охороні захистити. Розбійники зникали з місця злочину на швидкостях до 200 км/годину»,– повідомив Сергій Князєв.

Банда складалася з восьми чоловік, мала чітку ієрархію та розподіл обов’язків. Її діяльність координувалася «злодієм у законі» Георгієм Лобдженідзе, відомим на прізвисько «Куцу». Очолював та брав безпосередню участь у розбійних нападах кримінальний авторитет Іраклі Ткебучава.

 

Кожна така банда має свою специфіку роботи, окремий напрям та координується впливовими кримінальними авторитетами та «злодіями у законі», – зазначив Вадим Троян.

Він додав, що «злодії у законі», які зараз діють на мирній території України, управляються російською ФСБ, без дозволу якої не приймається жодне рішення.

Частина злочинців були вихідцями з Донецької та Луганської областей та, за попередньою інформацією, брали участь у незаконних збройних формуваннях на окупованих територіях. Розпочавши злочинну діяльність у мирних регіонах, вони зберегли сталі зв’язки та контакти з російсько-терористичними угрупованнями.

«Мета Росії – втрутитися у соціально-економічне життя нашої держави. Це один із видів гібридної війни – дестабілізувати вулицю та дискредитувати роботу поліції», – наголосив Вадим Троян.

На цей час відомо про 48 кримінальних правопорушень, вчинених групою, 13 з яких – на території Рівненської області. Також учасники можуть бути причетними до скоєння ще 35 аналогічних злочинів на території України, які вони вчинили протягом липня-серпня 2016 року.

Департамент комунікації Національної поліції України.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень