Рівненські громади готуються до перших сесій

На Рівненщині триває процес децентралізації та об’єднання громад. П’ять об’єднаних громад вже взяли участь у місцевих виборах, а саме - Бабинська та Бугринська (Гощанський район), Підлозцівська (Млинівський район), Миляцька (Дубровицький район) та Клесівська (Сарненський район).

Як повідомили в Офісі реформ в Рівненській області, голови громад вже працюють над впровадженням реформи децентралізації. Найближчим часом об’єднані громади проведуть перші сесії, на яких планують обрати та затвердити робочі комісії. Першочергове завдання - призначити вибори старост у селах. Та законсуперечливий, і двояко поясню, хто призначає вибори -  чи Верховна Рада України, чи самі об’єднані громади.  Це питання найближчим часом буде узгоджено на вищому рівні.

У процесі роботи та обговорення з’явилось чимало запитань щодо діяльності у об’єднаних територіальних громадах фінансових органів, казначейства, правоохоронців, пожежників та медичних установ. Ці питання буде узгоджено наступного тижня на розширеній нараді з фахівцями.

Тим часом, керівників громад турбує доля працівників сільських та селищних рад. Адже їх потрібно або скоротити через ліквідацію сільських рад, або ж перевести у нові об’єднані громади. Наразі голови  об’єднаних громад готують проекти для повноцінного функціонування громад. Руслан Сивий порадив акцент робити на віддалених селах.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень