Рівненська журналістка, яка потрапила у смертельну ДТП, повернулася додому

Каже, що хоча все іще болить і гоїтися буде тривалий час, – їй пощастило найбільше

Рівненська журналістка Вікторія Мамотюк, яка потрапила у смертельну ДТП на Закарпатті та вижила, вже повернулася додому. Каже, що хоча все іще болить і гоїтися буде тривалий час, – їй пощастило найбільше.

Нагадаємо, неподалік міста Мукачеве зіштовхнулися «Лада Пріора» та позашляховик «Хонда», в якому і перебувала Вікторія Мамотюк.  Двоє людей, які їхали у «Ладі» – загинули.  На сьогодні у цій справі вже відбулося одне судове засідання.  Ужгородський міськрайонний  суд обрав водію міру запобіжного заходу тримання під вартою упродовж двох місяців, розповідає потерпіла у ДТП Вікторія Мамотюк:

- Єгора, мого водія, взяли під варту терміном на два місяці з можливістю внесення застави. Максимальна застава, яка може бути у такій справі, це 110 тисяч гривень. Попри те, що водій ДТП не вчиняв, але з огляду на те, що це єдина жива людина у цьому ДТП, по суті, його призначають винним. Пізніше я була на місці ДТП і ще раз переконалася, що за таких умов, які склалися 9 червня, уникнути зіткнення у мого водія не було ніяких шансів. Проходячи затяжний поворот у гору, водій не міг бачити авто, яке на шаленій швидкості вискочило з-за повороту на нашу лінію руху, - розповіла Вікторія Мамотюк.      

За словами Вікторії, на момент судового засідання іще не було проведено жодної експертизи, а юристи користувалися лише намальованою схемою без зазначення місця зіткнення. Рідні та близькі Єгора Штефана (водія «Хонди») збиратимуть необхідні кошти, аби його випустили під заставу.

Крім того, Вікторія Мамотюк відзначила, що адвокати подаватимуть апеляцію на рішення суду.  

Водночас, згідно з інформацією Національної поліції в Закарпатті, попередньо встановлено, що 35-річний водій  автомобіля  «Хонда», житель міста Дніпро,  рухаючись в напрямку до міста Львова, не впорався з керуванням і допустив лобове зіткнення з автомобілем «Лада Пріора», в якому їхали 47-ми та 56-річний жителі села Кольчино.

Внаслідок удару «Ладу» відкинуло через відбійник на узбіччя. Водій та пасажир «Пріори» загинули на місці події. Травм зазнали також  водій і 35-річна пасажирка «Хонди», жителька Рівного. Вони доставлені до Мукачівської ЦРЛ.

Докладніше говорить начальник відділу комунікації Нацполіції в Закарпатській області Лідія Подолей:

– Наразі триває розслідування. Працівники поліції встановлюють причини цієї дорожньо-транспортної пригоди. Наразі проводиться ряд експертиз, встановлюються очевидці, свідки події.

 

За попередньою інформацією вони просто виїхали на зустрічну смугу. І там слідство вже розбереться.

– Вони – це хто? «Хонда»?

– Да.

– Не «Лада Пріора»?

–  Ні.

Додамо, що слідчим управлінням головного управління Національної поліції в Закарпатській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, яке передбачене частиною 2 статті 286 ККУ (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). 

Правоохорнці просять свідків ДТП повідомити до поліції.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень