Рівненська облрада проситиме Київ за ліс

Відповідне звернення до Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів збираються розглянути на одній з найближчих сесій

У ньому депутати облради хочуть закликати владу не допустити скасування мораторію на експорт необробленої деревини та посилити кримінальну відповідальність за незаконне вирубування лісів. 

Рішення про скасування мораторію, вважають депутати, знищить українську деревообробну промисловість, яка тільки починає ставати на ноги, і завдяки мораторію у І півріччі 2016 року збільшила випуск продукції на 15%. Тож вони зазначають:

Ініціатива є абсурдною з огляду хоча б на те, що ціна умовного кубічного метра обробленої деревини майже в десять разів вища, ніж середня ціна 1 кубічного метра лісу-кругляку. Очевидно, що можновладці не зацікавлені в розвитку вітчизняної деревообробної промисловості, яка наповнюватиме державний бюджет. Така позиція влади – ганебна стосовно громадян та непатріотична щодо держави.

Також депутати пишуть, що скасування мораторію буде несправедливим стосовно інвесторів, які за час його дії інвестували в деревообробне обладнання десятки мільйонів доларів США та створили нові робочі місця.

Безперешкодний експорт кругляку обернеться екологічною катастрофою та подальшим вирубуванням лісів Карпат, Рівненщини, які вже і без того «голі». Разом із тим, навіть частковий мораторій на експорт круглого лісу дав змогу знизити його продаж за кордон на 4% та вберегти від вирубування лише за два місяці близько 232 тис. куб. м. лісу.

У зверненні, крім іншого, зауважують, що ідея зі скасування мораторію спровокована лобіюванням владою інтересів міжнародних корпорацій, які розглядають Україну, як сировинну базу, і що твердження, що це є вимогою Євросоюзу, безпідставне.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень