Рівненська обласна рада готова платити за навчання дітей учасників АТО

Зокрема, за таке рішення проголосували депутати на засіданні комісії з питань економіки Рівненської обласної ради

Питання соціального захисту учасників АТО та їх сімей обговорили одним з перших. Зокрема, депутат Богдан Файфура зазначив наступне:

Рівненська область раз в три дні отримує людину, яка або постраждала, або загинула в АТО. Відповідно, збільшується кількість людей, які потребують допомоги.

Зокрема, депутати підтримали рішення впровадити іменні стипендії для дітей із сімей учасників антитерористичної операції та сімей загиблих. Також, якщо дитина за даними ЗНО не вступила на державну форму навчання, і змушена йти на платну форму, обласна рада готова взяти на себе фінансування цього навчання. Також влада взяла на себе відповідальність з забезпечення таких дітей позачерговим місцем в гутрожитку та доступом до інтернету.

Вимагає обласна рада також ввести електронний реєстр учасників АТО, тому що не всі військові повертаються з Сходу з документами, що засвідчують їх участь в бойових діях, і, відповідно, закривають доступ до пільг.

Також, в рамках такого реєстру, буде створено електронну чергу на житло для учасників АТО та їх сімей.

Проте, остаточне рішення  прийматиме сесія обласної ради, яка запланована на  8 вересня.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень