Будуть «сємки»? Рівненщина - серед лідерів за темпами виробництва насіння соняшнику

Такі дані Держстату за минулий рік

У Рівненщини в порівнянні з рештою областей України спостерігалася найкраща динаміка росту виробництва насіння соняшнику. У порівнянні з 2015 роком кількість виробленого в області зросла аж до 375,4%. Такий високий відсотковий показник зумовлений тим, що у числових показниках соняшнику на Рівненщині досі вирощували дуже мало. Майже до 300% наростила обсяг вирощеного насіння і сусідня з Рівненщиною Волинь. Така хороша динаміка пояснюється тією ж причиною, що у Рівненщини. 

Найбільший обсяг вирощеного насіння соняшнику в Україні торік припадав на Харківську область - 115.4 тисячі тонн, що становило майже 10% загальноукраїнського обсягу.

У Західній Україні лідером була Хмельниччина - 344,2 тисяч тонн (2,53% всього обсягу в Україні). Далі йшли Тернопільська - 148,8 тонни (1,09%) Львівська область - 67,1 тисячі тонн, Чернівецька - 55,2 тисячі, Івано-Франківська -53 тисячі, Рівненська - 35,9 тисячі тонн (0,29%).

І найменше в Західній Україні насіння соняшнику торік виростили на Волині -15,6 тисячі тонн та Закарпатті - 6,9 тисячі.  

Інфографіку виробництва насіння соняшнику надав депутат міськради Рівного, інформаційний аналітик Назарій Поліщук:  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень