Рівненщина просить ВРУ і Кабмін запобігти дитячій смертності

Може зарадити рішення, пов`язане з борошном

Депутати Рівненської облради просять керівництво держави ухвалити рішення щодо збагачення борошна фолієвою кислотою.

Відповідне звернення до Верховної Ради та Кабміну ухвалили на сесії. Цей синтетичний замінник вітаміну B9 здатний запобігти вродженим вадам розвитку дітей.

А в Україні частота вад невральної трубки у малюків –  найвища у Європі, говорить авторка звернення, депутатка та медик Оксана Лозова:

Вроджені вади розвитку є однією з найпоширеніших причин малюкової смертності в Україні. Частота вад невральної трубки та зумовлена ними дитяча смертність є найвищими в Європі. Навіть успішно прооперовані залишаються глибокими інвалідами довічно.

Зауважимо, що у розвинутих країнах фортифікацію борошна фолієвою кислотою уже проводять.

У 80 країнах, серед них США, Канада, Чилі, Угорщина, Велика Британія, Франція, борошно збагачують фолієвою кислотою — синтетичним аналогом природного вітаміну В9. У Китаї фортифікують рис як продукт наймасовішого вживання.

 

Потреба у фолієвій кислоті задовольняється, коли людина збалансовано харчується, утім раціон українців далекий від збалансованого. 

В Україні це теж робить низка виробників, однак їхній продукт йде на експорт. Верховна Рада досі не ухвалила потрібного закону, хоча його проєкт уже існує.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень