Рівне розташовувалося на суші й 750 мільйонів років тому (ІНТЕРАКТИВНИЙ ГЛОБУС)

А ще можна побачити, як змінювалася карта впродовж мільйонів років

Червона точка на зображенні, це Рівне 750 мільйонів років тому

У мережі можна натрапити й на динозаврів. Не буквально, звісно! Йдеться про сайт ancient-earth.
Це проєкт Яна Вебстера, фахівця з інформатики, що працює з базами даних Asteroid в Каліфорнії. раніше він працював з Google і Nasa. Він створив інтерактивну карту, яка показує зміни, що відбулися на нашій планеті за 750 мільйонів років: весь шлях руху від перших гіпотетичних суперконтинентів — до континентів, на яких ми живемо сьогодні.

Червона точка на зображенні, це Рівне 500 мільйонів років тому

Карту вирізняє зручний інтерфейс і безліч функцій: можна просто вибрати часовий відрізок, щоб подивитися, як тоді розташовувалися ділянки суші, а можна ранжувати видачу результатів по найважливіших еволюційних віхах, таких, наприклад, як поява перших квітів або гомінідів.

Також можна ввести назву міста або регіону, а потім вибирати різні дати й спостерігати за розвитком території. Наприклад, як би дивно це не виглядало, практично у всі часи Рівне перебувало на суші, а Одеса не мала виходу до моря.

Для зразка ми показали кілька варіантів розташування Рівного у різні роки, а ви переходьте на сайт ancient-earth й у верхньому лівому кутку вводьте назву будь-якого міста (латиницею) а зверху у центрі – часовий проміжок – і вперед розважатися. 

Червона точка на зображенні, це Рівне 50 мільйонів років тому

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень