Рівне вшанувало пам'ять ліквідаторів Чорнобильської катастрофи (ФОТО)

Сьогодні в Україні День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Ліквідатори, перші особи міста та області, рятувальники й поліція, а також небайдужі рівняни у п’ятницю зібралися біля пам'ятного знаку «Жертвам Чорнобильської катастрофи» у Рівному вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

Присутні згадали події квітня 1986 року, подвиг полеглих героїв-ліквідаторів вшанували хвилиною мовчання, до пам’ятного знака поклали вінки та квіти.

На сьогодні на Рівненщині проживає близько 330 тисяч громадян, постраждалих від катастрофи на ЧАЕС, в тому числі понад 96 тисяч потерпілих дітей, 3732 ліквідатори аварії. Також 83 вогнеборці з Рівненщини в період з 1986 по 1990 рік брали безпосередню участь у ліквідації наслідків.

Нагадаємо, цього тижня у Рівному перейменували вулицю і встановили пам’ятний знак  учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС.

Довідка

Щороку 14 грудня в Україні проводиться День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС – людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію XX століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС.
Ця пам’ятна дата була затверджена Указом Президента України 10 листопада 2006 року. Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС.

 

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень