Рівне судиться з Укрзалізницею й Укртелекомом

Через гроші

Укрзалізниця подала позов до суду і вимагає, щоб Рівне зі свого бюджету надало кошти на перевезення пільговиків. Адже у Бюджетному кодексі написано, що це можуть робити з місцевих бюджетів. Хоча Конституція каже, що пільгове перевезення у поїздах оплачує держава з держбюджету. Тому влада Рівного віддавати кошти на пільговиків не хоче. 

Детальніше розповідає міський голова Рівного Володимир Хомко:

Залізниця вимагає від нас повернення їй коштів для того, щоб вона возила людей за межами міста Рівне  у своїх поїздах. Ми безумовно категорично проти. Тому що в  Конституції записано, що це прерогатива держави. Відповідно, будемо судитись і, можливо, виграємо суди так у залізниці.

 

Але навіть якщо вийде так, що програємо остаточний суд – Верховний чи який, то залишиться два варіанти: або подавати регресний позов на Кабмін (деякі міста вже подають), або тоді йти у міжнародний суд і судитися із залізницею до перемоги. Тому що ніякий закон чи підзаконний акт не може входити у протиріччя з Конституцією.

 

Втім, такий позов до влади Рівного не єдиний. Міський голова каже, що також у суд звернувся «Укртелеком» і теж вимагає компенсацію за послуги для пільговиків.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: Грошісуд
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень