Рівне отримало вакцину БЦЖ

Препарат передали у місто навіть з надлишком від потреби

Напередодні місто отримало 6 тисяч доз вакцини БЦЖ. Як розповів нам заступник головного лікаря дитячої міської лікарні з поліклінічної роботи Василь Немеш, вакцину отримали з надлишком, адже потреба Рівного складає 4 тисячі доз.

БЦЖ отримали багато, достатньо – 6 тисяч доз. Нам треба чотири, а отримали шість. Дільничні медсестри знають кожна, скільки у неї дітей потребують щеплення вакциною БЦЖ. Це діти до 8 місяців від народження, які не отримали БЦЖ.  А які є старші 8 місяців, ми їм спочатку робимо пробу Манту, а потім вже БЦЖ. До 8 місяців пробу Манту не робимо. Препаратів  Манту теж поки достатньо, і ми замовили партію знову, - розповів Василь Немеш. 

Вакцину БЦЖ, яку отримало Рівне, виробили в Болгарії у 2015 році, і дійсна вона до березня 2018 року.  Кожна дільнична медсестра сповіщатиме батьків про можливість зробити щеплення проти туберкульозу. 

Крім того, у нашому місті отримали вакцини для дітей шкільного віку (6-7 років) від дифтерії та правця. За словами Василя Немеша, її отримали також у достатній кількості. А от препаратів «Пентаксим» та «Інфандрікс» у Рівному і досі немає.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень