Рівне може залишитися без головної новорічної ялинки

Через закон, який, як каже міський голова Володимир Хомко, «на коліні писали»

Це закон, який забороняє владі робити внески з бюджету у статутні капітали комунальних підприємств. Він набрав чинності у серпні цього року. Через це у Рівному нині не можуть купити снігооприбиральну техніку для міського ШЕУ, нові тролейбуси для КП "Рівнеелектроавтотранс", сміттєві контейнери для КАТП 1728 і навіть прикрасити головну новорічну ялинку міста, чим займається міський трест зеленого господарства.

Міський голова Рівного Володимир Хомко не приховує свого обурення з приводу такого закону:

Мені здається, що закон - непродуманий. І ті, хто його приймали, на коліні писали і, не обдумуючи, проголосували. Зараз будуть хапатися за голову і вносити якісь правки. А правки треба було вносити декілька років тому.

 

Закон направлений на вимогу МВФ щодо створення конкурентного середовища у всіх галузях. Не заперечую. Добре. Але хай мені хтось розкаже, яка може бути конкуренція в галузі наряджання ялинки, коли це - наша міська ялинка. От я гірлянди зараз маю купити… У тариф на що мені трест зеленого господарства має це включити, кому виставити рахунок?

 

За словами міського голови, якщо, дбаючи про конкуренцію, зобов’язати комунальне підприємство «Рівнеелектроавтотранс» заробляти на нові тролейбуси самостійно, то

треба піднімати вартість проїзду у тролейбусах в десятки разів.

Тоді, каже Володимир Хомко, тролейбуси вимруть остаточно в Україні і їхню нішу займуть автобуси.

Тож, вважає Володимир Хомко, деякі галузі з цього закону потрібно було б вичленити. І вже з проханням внести зміни у цей закон звернулася до Верховної Ради Харківська обласна рада, міські голови України. Але поки внесуть зміни, мине час.

А поки місто шукає інші способи обійти закон, щоб закупити нові тролейбуси з низькими підлогами, доступні для інвалідів-візочників. Міський голова Рівного каже, що звернулися до Антимонопольного комітету, щоб дозволив таку покупку, адже у місті нема конкурентів у тролейбусній галузі.

Якщо завтра буде нормальний висновок Антимонопольного комітету, то до кінця року ми купимо шість тролейбусів з низькою підлогою, - обіцяє Володимир Хомко. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень