Ні штрафу, ні розлучення: на Рівненщині люди понад півроку безправні

Понад півроку мешканці Радивилівського району не можуть скористатися своїм правом на судовий захист, бо у суді нема жодного судді

Повноваження останнього з них закінчилися ще у вересні торік. Відтоді у Радивилівському районі не можуть ні розлучитися, якщо є спільне майно і діти, ні накласти штраф на п’яного за кермом, ні вирішити спір про землю тощо. Виняток становлять лише кримінальні справи. Їх апеляційні суди направляють до інших судів.

Порушили проблему відсутності суддів у Рівненській обласній громадській організації «Комітет виборців України».  Керівник правових програм організації, адвокат Микола Глотов каже, що вирішення проблеми є: одне –тимчасове, інше – довгострокове.

Перший момент  - короткостроково у конкретних судах, де немає суддів, їх треба, щоб Президент просто призначив. І друге - щоб таке не повторилося через півроку рік і так далі, важливо, щоб народні депутати внесли зміни до законодавства. Наша організація ці зміни, пропозиції, як вони можуть виглядати, розробила, подала народним депутатам, щоб в майбутньому ця ситуація вирішувалася дуже просто: якщо десь немає суддів, апеляційний суд щоб мав право такі справи передавати до територіально наближеного суду.

Щоб ситуацію вирішити, з Комітету виборців України звернулися з листом до Президента України з проханням призначити суддів. Крім того, фахівці організації розробили і направили народним депутатам України від Рівненщини відповідний законопроект Олександру Дехтярчуку (обраному в окрузі, до якого належить Радивилівський район), Андрію Лозовому та Василю Яніцькому, які є членами профільного комітету Верховної Ради з питань правосуддя.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень