Безплатний автобус для пенсіонерів хочуть пустити на Рівненщині, але не дозволяє закон

Ідея полегшити життя пенсіонерам виникла у місті Вараш

Такі автобуси вже курсують Варашем. Схожий хотіли пустити для пенсіонерів

Тут навіть, як розповів міський голова Сергій Анощенко, придбали для комунального підприємства міськради спеціально новенький автобус українського виробництва «Атаман». Подібні два автобуси уже курсують по Варашу. Третій хотіли пустити на приміський маршрут до дач, яким найчастіше користуються місцеві пенсіонери. Причому, планували проїзд зробити для них безкоштовним. Але зробити це не дозволяє закон, бо не має поняття «соціальний маршрут» і зобов’язує всіх брати участь в обласному конкурсі.

Детальніше розповідає міський голова Вараша Сергій Анощенко:

Коли міська влада хоче купити автобус і запустити  безкоштовно на дачі, українське законодавство не дозволяє, тому що треба йти на конкурс у Рівному, вигравати його.

 

А одну з найбільших кількість балів на конкурсі дає кількість років роботи на ринку. І виходить приватний перевізник, у якого автобуси 1970-го року випуску, і виграє цей конкурс.

 

А міський автобус новий, євро-5 (екологічний стандарт,  що регулює вміст шкідливих речовин у вихлопних газах – Ред.), закуплений за кошти бюджету, не може возити пенсіонерів, бо тільки півроку тому створено підприємство.

 

Щоб новий комунальний автобус таки возив безплатно пенсіонерів до дач, влада Вараша звернулася до облдержадміністрації, щоб та оголосила конкурс на цей маршрут. І збирається взяти у ньому участь. Чи вдасться виграти – стане відомо пізніше. 

Нині, щоб доїхати з Вараша до дач, за словами Сергія Анощенка, пенсіонер мусить платити 6 гривень. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень