Рівне оголосило «бойкот» паперовим щоденникам

Запроваджують електронні щоденники і журнали

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

З 1 вересня всі школи Рівненської громади будуть вчитися з електронними щоденниками і журналами.

Для цього буде використовуватись безкоштовна платформа «Нові знання», вона буде єдина на все місто.

Виключення – ті школи, де електронні щоденники вже запроваджені.

За задумом, електронний щоденник вестиме вчитель – він буде записувати і оцінки, і відвідування, і домашні завдання. Крім того, що це спростить ведення статистики по відвідуваності, середніх балів тощо, це й значно згодиться батькам.

Про це розповіла депутатка та членкиня комісії з питань освіти Людмила Радчук:

- Ми всі пережили ковід, знаємо, що таке дистанційне навчання, що таке вайбер-групи, і коли в тебе три дитини коли ти маєш купу груп ти не знаєш, де те домашнє завдання. Ти відкрив, ти бачиш домашнє завдання записано, ти бачиш оцінки дитини, ти бачиш відвідування і навіть відгуки вчителя якщо треба щось дитині підтягнути.

За словами депутатки, найбільше радіють діти - адже тепер ніхто не змушуватиме їх заповнювати щоденники:

- Для дітей це просто бомба, ніхто тепер не буде в них вимагати писати в тому щоденнику, заповнювати його, вести його і ще й давати вчителю. Писати в щоденнику електронному буде вчитель. Всі домашні завдання також прописує вчитель, а не дитина. 

Для роботи обрали платформу «Нові знання». Одна з основних причин - вона безкоштовна. І її можна інтегрувати одразу у всі заклади. Про це розповів начальник міського управління освіти Богдан Турович. 

- Працівниками інформаційного відділу були проведені навчання в кожній школі і ці навчання триватимуть, бо ми розуміємо, що цей рік буде десь з пробуксовуванням, але я думаю якщо ми потужно поставили для себе за ціль стартувати, відповідно ми досягнемо результату. Зрозуміло, що на заваді будьяким інноваціям стоять традиції, і є ті хто будуть ностальгувати за отим щоденником паперовим, з оцінками, з коментарями вчителів, але ми все-таки йдемо вперед, ми рухаємося в ногу з часом з розвитком комунікаційних технологій я думаю що це правильне рішення і з часом ми всі оцінимо його позитивно.

Можливо, Рівне буде єдиним містом в Україні, коли так комплексно підійшли до освіти і в усіх школах одночасно запустили електронний облік.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень