Ремонт музичної школи у Рівному: є 10 млн для підрядника, але він поки «не заробив» ні копійки (ФОТО)

Чому так — невідомо

У Рівному триває ремонт другого корпусу музичної школи, що на вулиці 16 липня. Влітку оголосили новий тендер майже на 17 млн грн. Проте вже зараз виникають підозри, що виконавець може не вкластися у терміни.

Ми звернулися за коментарем до замовника – управління капітального будівництва Рівнеради. Його керівник Володимир Ляшук каже, що поки підстав для розірвання договору з підрядником немає. Він погоджується, що процес триває повільно, але пояснює це складністю об’єкта, бо приміщення старе і часто виникають непередбачувані моменти. Зокрема, він зауважив таке:

- Майстри працюють. Роботи йдуть, але звісно не так швидко, як би нам хотілося. Але ми повинні розуміти, що це непростий об'єкт, він зі своїми складнощами.

 

До прикладу, нещодавно, коли зняли штукатурку, у несучій стіні виявили багато отворів, які, ймовірно, були раніше димовими ходами, може там грубки були чи каміни. Раніше про них не знали.

 

Роботи проводять винятково вручну. Зараз вже завершені земляні роботи, готують площу під стяжку.

 

Повільно роботи йдуть, бо все копали вручну, виносили землю вручну.

 

Днями був сюжет, де журналісти побачили на об'єкті лише двох працівників. Я потім їздив туди, виявилося, що зйомка була в релігійне свято, тож частина людей не працювала.

 

Я на об'єкті застав 12 працівників.

 

Причиною розриву договору може бути неякісне виконання робіт і звісно ж свідоме затягування ремонту.

 

Поки цього немає.

Завершити роботи мають до травня. Цього року на ремонт із міського бюджету передбачили 10 мільйонів, але підряднику поки не платили, бо він ще не надав жодних актів про виконані роботи.

- У нас немає авансових платежів. Ми оплачуємо лише за фактом надання акту виконаних робіт. Головне, що у нас є фінансування на об'єкт - 10 млн грн.

 

Тобто, підрядник має спочатку надати акт виконаних робіт і йому переказують гроші. 

 

Ми перевіряємо відповідність робіт і якості, і лише тоді оплачуємо. Поки жодних актів від підрядника ми не отримували, тож і грошей не платили, каже Володимир Ляшук.

Журналісти Радіо Трек телефонували до представника підрядника Олександра Ільчука, аби запитати про темпи проведення ремонту і загалом про ситуацію на об'єкті.

Проте він відмовився надати будь-які коментарі.

Нагадаємо, тендер на ремонт Рівненської музичної школи №1 відбувся влітку. У торгах на суму майже 17 млн грн взяла участь лише одна компанія — ТОВ «ПРОГРЕС ДЕВЕЛОПМЕНТ КОМПАНІ».

Організація «За чесний тендер» зауважує, що це вже друга спроба знайти виконавця робіт. Перший тендер провели три роки тому, переможцем був ТзОВ «Кортакоз».

 

Компанії заплатили понад 700 тисяч гривень і згодом договір розірвали.

До слова, поки приміщення музичної школи не придатне до навчання дітей, заняття проводять в орендованій будівлі на Відінській.

Наразі школа виглядає так:

Скрін з сюжету ITV

Скрін з сюжету ITV

Скрін з сюжету ITV

Скрін з сюжету ITV

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень