Звершилося: реконструкція «Авангарду» скоро почнеться (+ІКОНИ та ФОТО)

Її вартість подорожчала

Реконструкція стадіону «Авангард» невдовзі розпочнеться. Фірма «Артпростір» завершила робити проект реконструкції та направила його на експертизу в столицю. Там до проекту внесли деякі корективи, втім, основна концепція не змінилася: майбутній стадіон отримає освітлення, накриття і трибуни на 12-13 тисяч глядачів. Детальніше розповідає менеджер проекту Олексій Олексюк:

Основні показники - це наповненість людьми 12 - 13, 5 тисяч в залежності від матчів. Це збільшення існуючих доріжок до восьми, забезпечення покриття згідно з нормами УЄФА, освітлення, підігрів поля, екрани, забезпечення контролю пропускної спроможності. Також реконструкція основного центрального входу і накриття іншого виходу там, де є персонал футбольних матчів.

Проектант відзвітувався перед керівництвом міста та області, а також перед Бюджетним Комітетом ВРУ, який приїхав у Рівне на виїзне засідання для обговорення бюджетних питань Рівненщини.

Голову комітету та президента ФФУ Андрія Павелка строки будівництва цікавили не менше, ніж самих рівнян. 

До слова, Олексій Хахльов подарував Павелку оберіг із зображенням самого Павелка в образі козака з першого видання Острозької біблії. 

І це не єдиний дарунок на релігійну тематику, який Павелко повезе з Рівненщини. 

«Йому всі трясли руку і прикладалися до нього, як до Єпископа»: Рівне/Авангард (ФОТО)

За ідеальних умов, каже Олексюк, роботи з реконструкції завершать за півтора-два роки. Додамо, Андрій Павелко сказав, що реконструкції "Авангарду" варто посприяти з держбюджету.

Керівництво Рівного у відповідь зазначило, що вони розраховували виділити на роботи близько 90 мільйонів гривень.  Утім, їх нинішня вартість становить 145 мільйонів гривень, тож було б непогано, аби 40-50 мільйонів надійшли від держави. 

З них в міському бюджеті нині передбачили 60 мільйонів і на ці кошти до Нового року місто збирається оголосити тендер.

Це зроблять, як тільки в столиці завершать експертизу та передадуть проект в УКБ Рівного. Саме будівництво поділене на чотири черги. До першої входить реконструкція основних трибун.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень