Для реконструкції рівненського ринку «Моріон» треба 25 мільйонів гривень. Роботи вже почали (ФОТО)

Але продавці проти

Торгові ряди

Керівництво рівненського ринку «Моріон» планує провести там масштабну реконструкцію. Замість 300 кіосків, які належать підприємцям, там встановлять 190 нових, зроблять каналізацію та облаштують дороги.

Кіоски оновленого ринку

Представник власників ринку «Моріон» Олег Буздиган запевняє, що його довірителі робитимуть усе за власні кошти:  

Загальна вартість орієнтовно 25 млн. Орієнтовна вартість МАФа на сьогодні: 50-60 тисяч гривень. Плануємо ми виконувати проект у дві черги.

Вид оновленого ринку згори

Перша черга – це навколо торгового центру «Моріон», адже там земля – це наша приватна власність. Облаштовуватися новий ринок буде виключно за кошти власника.

План оновленого ринку

Це апріорі, це факт, і я за ці слова відповідаю.

Власники ринку мають відремонтувати Будинок побуту, встановити там ліфти та оновити вигляд приміщення.

В подальшому вони хочуть повністю викупити Будинок побуту, який зараз перебуває в комунальній власності.

Наразі жоден орган ще не погодив проект, але власники ринку впевнені, що його оновити необхідно. На час робіт торговцям пропонують переселитися на інші місця, втім, багатьох це не влаштовує.

Вхід на ринок з цього боку огородили, адже проводять ремонтні роботи. За кадром працівники кладуть бруківку. Торговці не задоволені, адже таким чином їхні торгові місця розташувалися найвіддаленішому закутку "Моріону"

Зокрема, тому що частині кіосків відключили світло, аби направити більше напруги на ремонтні роботи в ТЦ "Моріон". Також адміністрація хотіла піднімати плату за оренду місць. За словами орендарів, у липні керівництво пообіцяло, що тарифи не зростатимуть протягом трьох місяців, а продавці й надалі безперешкодно торгуватимуть. 

"Моріон"

Адміністрація "Моріону" каже, що наразі займається питанням збільшення кількості живлення. Інше кажуть власники кіосків на "Моріоні". За їхніми словами, вони самі були готові заплатити кілька тисяч за підключення електромереж, але власники ринку самі затягують цей процес. 

Ваги не працюють через відімкнене живлення

Квитанції торговців за оплату електроенергії

Квитанції продавців за орендну плату для МПП "Моріон" та послуги "Моріон Сервіс Плюс"

Продавці "Моріону" стверджують, що орендодавці не йдуть на конструктивний діалог. Хоча останні запевняють у протилежному. 

Зауважимо, що на презентацію реконструкції ринку "Моріон" у ресторані "Манхеттен" впустили лише журналістів. Повитися на плани адміністрації щодо ринку прийшли й кілька продавців. Але їх залишили за дверима. 

Примітно, що раніше власники кіосків просили в адміністрації план ринку, аби подивитись його межі. На руки отримали такий документ: 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень