Реєстр корупціонерів України доступний широкому загалу

Міноборони дали дозвіл на відкриття реєстру

Нацагентство з питань запобігання корупції відкрило доступ до Реєстру осіб, які вчинили корупційні та пов’язані з корупцією правопорушення, з урахуванням безпекових аспектів.

- Відкриті дані – це потужний інструмент доброчесності, а отже антикорупції. Відкриття даних Реєстру осіб, які вчинили корупційні та пов’язані з корупцією правопорушення, свідчить, що з урахуванням безпекових аспектів можуть бути відкриті і дані Реєстру декларацій, – зазначив голова НАЗК Олександр Новіков.

Міноборони повідомило про відсутність ризиків у разі відновлення доступу до реєстру, однак за умови, що не відображатимуться відомості про місце роботи, а також посади на час вчинення особою корупційного або повʼязаного з корупцією правопорушення.

НАЗК веде цей реєстр з лютого 2019 року. Але з початком повномасштабного вторгнення доступ до Реєстру у березні 2022 року закрили.

У реєстрі можна отримати довідку про наявність або відсутність відомостей про себе та про юридичну особу, до якої застосовано заходи кримінально-правового характеру за корупційне правопорушення.

Тут відображають інформацію щодо осіб які вчинили корупційні та пов’язані з корупцією правопорушення і щодо яких уже є рішення суду. 

Зокрема в реєстр внесено інформацію щодо міського голови Рівного Олександра Третяка. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень