Регулярне авіасполучення повертається: куди можна полетіти з України

З кожним днем число доступних напрямків зростає

Авіакомпанії запускають все більше рейсів із України. На сьогодні про намір відновити польоти до українських аеропортів заявили вже понад півтора десятка авіакомпаній.

Однак конкретні рейси вводяться у розклад поступово.

За тим, як відновлюються повітряні перевезення, стежить РБК-Україна.

ЄС може не дозволити поїздки з України з 1 липня

Ймовірно, країни Євросоюзу не відкриються для українських туристів із 1 липня. Зараз у Брюсселі обговорюють принципи складання списку так званих «зелених країн».

До нього точно увійдуть 47 країн, де показник інцидентності не перевищує 16 одиниць (число нових випадків коронавірусу на 100 тис. населення у середньому за останні два тижні). А от до розширеного списку можуть потрапити ще 54 країни, де показник не перевищуватиме позначку 20.

Виходячи з цих критеріїв, на сьогодні Україна – територія «червоної зони» і не потрапляє ні в перший, ні в другий список.

 

Це може вплинути не лише на відновлення міжнародних рейсів, а й на вимоги до українців по прильоту в інші країни.

Зокрема, Євросоюз з 1 липня рекомендував країнам-учасницям відкривати кордони для третіх країн, у яких менш як 40 активних випадків на 100 тис. населення. Україна поки що не відповідає і цьому критерію.

ПОЛЬЩА відкриється з липня

Польща відкриється для українців з липня. Принаймні польський перевізник LOT оголосив, що вже з 2 липня обслуговуватиме рейси з Варшави до аеропорту «Бориспіль».

Крім того, Польща скасувала обмеження, яким авіакомпанії зобов'язали продавати не більше 50% місць. Таким чином з 1 липня на рейси до цієї країни будуть продаватися квитки на всі місця у літаках.

Однак, чи пускатиме Польща українців із 1 липня - вирішуватиме ЄС.

ПІВНІЧНА МАКЕДОНІЯ відкривається для українців

Північна Македонія вирішила відкрити свої наземні кордони з 26 червня, а аеропорти - з 1 липня. При цьому немає жодних обмежень на в'їзд - не треба ні робити тести, ні перебувати на карантині.

Водночас, ця країна поки що знаходиться у «червоному списку» України і по приїзду звідти доведеться проходити самоізоляцію.

ЧЕХІЯ відкрилася з 22 червня

Авіакомпанія Czech Airlines відновила регулярні перельоти за маршрутом Київ-Прага з міжнародного аеропорту «Бориспіль». Рейси будуть щоденними, виконуватимуться в однаковий час для всіх днів тижня. Це шостий іноземний перевізник, який вже літає з «Борисполя-2».

Turkish Airlines з липня полетить до України (ТУРЕЧЧИНА)

Турецька авіакомпанія планує із липня літати зі Стамбула в аеропорти Києва, Львова та Одеси. При цьому, по прильоту до Туреччини проводиться медичний контроль пасажирів з можливим тестуванням на коронавірус.

Ryanair і Swiss почали літати до «Борисполя»

Після тримісячної перерви відновили польоти в аеропорт «Бориспіль» також авіакомпанії Ryanair і Swiss.

Лоукостер до кінця червня обслуговуватиме вже три маршрути за напрямками Барселона, Мадрид і Берлін. А з липня очікується запуск рейсів ще й в інші країни ЄС, у тому числі зі Львова, Одеси і Харкова.

Swiss літає між Києвом і Цюріхом тільки щонеділі, а з липня може збільшити кількість рейсів до двох на тиждень.

Wizz Air визначився з рейсами з Києва

Лоукостер Wizz Air відновила польоти з аеропорту «Київ» ім. Сікорського.

На перших етапах виконуватимуться 15 маршрутів в Угорщину, Німеччину, Данію, Естонію, Грецію і Великобританію.

А от заплановані польоти до Польщі та Австрії довелося відкласти через заборону з боку цих країн. Також стало відомо, що в серпні компанія запустить маршрут Запоріжжя - Дортмунд.

Харків і Львів почали прийом міжнародних рейсів

З 19-го червня міжнародний аеропорт «Харків» відновив прийом міжнародних рейсів. Першими у розкладі були рейси за напрямами Мінськ і Будапешт. При чому, польоти в Угорщину обслуговує лоукостер Wizz Air, який планує у липні запустити звідси рейси до Відня, Таллінна, Берліна, Дортмунда, Гданська, Катовіце, Кракова і Вроцлава. 

Згідно з даними онлайн-табло, аеропорт Львова обслужив рейс Wizz Air до Берліна та Дортмунда.

SkyUp запускає внутрішні рейси

Український лоукостер з 26 червня запускає внутрішні регулярні рейси. Квитки продаються вже на вісім напрямів, які повною мірою будуть доступні у липні за ціною від 500 грн в один бік. SkyUp з'єднає Київ зі Львовом, Одесою, Харковом і Запоріжжям. Регіональні рейси включатимуть напрямки зі Львова до Харкова, Херсона та Одеси, а також з Харкова до Одеси.

МАУ оновлює розклад, на не анонсовані рейси квитки не продаються

«Міжнародні авіалінії України» закрили продаж квитків до серпня, оскільки інші країни не так швидко відкривають кордони, як очікувалося. Водночас, з'явився розклад із понад 30 рейсами у червні.

Крім евакуаційних рейсів, до кінця місяця будуть виконуватися внутрішні рейси з Києва до Херсона, Одеси і Львова, а також міжнародні - до Бангкока, Стамбула, Нью-Йорка, Амстердама, Маямі, Парижа, Афін, Дубая і Тель-Авіва.

АВСТРІЯ продовжила заборону, рейси відклали на липень

Австрійська Austrian Airlines перенесла відновлення регулярних рейсів в Україну на липень. Причина - уряд продовжив заборону на перельоти до кінця червня. При цьому, пасажири зможуть перебронювати квиток або ж вимагати повернення коштів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень