Російський лайнер міг незаконно пролітати над Рівненщиною?

Карта польоту

[media=152374]

Рейс російської авіакомпанії «S7 Airlines» порушив заборону на польоти над територією України.

Про це повідомляє Львівський портал.

Російський лайнер вилетів з італійського Барі до Москви сьогодні о 13:44 і близько 15:00 влетів у повітряний простір України. Мало того, Boeing 737-8LP пролетів наді Львовом та Луцьком та вилетів з України у повітряний простір Білорусі в районі населеного пункту Бутове.

При цьому видання Волинь Post наводить карту польоту, з якої можна припустити, що крім Львова та Луцька російський лайнер пролітав ще й над Рівненщиною та, можливо, над м. Рівне.

Загалом

Близько 30 хвилин повітряне судно порушувало повітряний простір України.

Як відомо, українське небо закрите для російських літаків із 26 листопада 2015 року. Прийняте рішення обумовлене систематичним порушенням правил польотів і порядку використання повітряного простору України з боку російських авіаперевізників (через окупацію Криму – ред.), та має на меті попередити будь-які можливі провокації в повітряному просторі України.

До слова, Російська Федерація зупинила видачу дозволів на проліт території РФ українськими авіакомпаніями ще в серпні 2014 року.

«S7 Airlines» (офіційна назва ВАТ «Авіакомпанія «Сибір») – російська авіакомпанія, що володіє найбільшою в Росії мережею внутрішніх маршрутів.

Зверніть увагу, що на цій карті (верхня частина скриншоту) маршрут проходить інакше, ніж на карті від Волинь Post

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень