«Чому літаки з Єгипту не приймали у Рівному», - відповідь авіаперевізників

Літаки не могли приземлитись через сильний вітер та ожеледицю

Сьогодні у Рівному представники туроператора TPG та авіаперевізника Браво розповідали, чому туристів з Рівного вже двічі доправляли з єгипетського відпочинку не до Рівного, а у столицю. Кажуть, рівняни двічі полетіли до Києва через ожеледь на злітній смузі та сильний вітер. Зокрема, радник президента авіакомпанії та очільник асоціації авіаперевізників Микола Марченко говорить, що колись працював першим пілотом. За його словами, на минулих вихідних погода була поганою не лише в Рівненському аеропорту, але й над злітною смугою в Жулянах. Переконує, навіть Бориспіль приймав літак на межі ризику.   

В условиях циклона, осадков, температуры -1 градус, 100% влажности – параметры, которые вызывают зону риска. Зона риска - это коэффициент сцепления 0,33. В этих условиях даже поддержать такой коэффициент сцепления очень сложно. Если даже Жуляны не удержали этот коэффициент сцепления, и борт был вынужден садиться в Борисполе, то вы понимаете, что зона была серьезная.        

Також небезпеку становив боковий вітер, який був надто сильним для посадки на слизький аеродром. В свою чергу власник авіакомпанії “Bravo” Родріг Мерхес сказав, що головне - безпека пасажирів. Тим більше, витрати на проживання, харчування та доставку незадоволених пасажирів додому компанія оплатила власним коштом.     

Натомість у TPG заявляють, що скасовувати рейси з Рівного не збираються. Навпаки, планують збільшувати кількість напрямків, зокрема до Польщі та Греції. А на Єгипет туроператор зараз пропонує дешевші путівки — як вибачення перед рівнянами за незручності.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень