Рецепт найкращого тіста на пироги від бабусі: Один день можна пекти, інший – смажити
Виходять м’які та соковиті пиріжки з тіста
Зараз щоб знайти рецепт хорошого тіста для пиріжків, необхідно витратити багато часу. В інтернеті можна знайти їх сотні – на воді, на кефірі чи молоці, з дріжджами та без. Для випікання пропонують одні рецепти, для смаження – зовсім інші. Але після того, як ви дізнаєтеся цей універсальний рецепт з бабусиного зошита, вам більше не потрібно буде витрачати час на пошуки.
Інгредієнти:
- 1 шт - куряче яйце
- 250 мл - кефіру
- 400 г - рошна
- Розпушувача та солі по - 1 чайній ложці
- 1 столова ложка - цукру
- Соняшникова олія - 30 мл
Щоб приготувати тісто, кефір, яйце, цукор, сіль та олію з’єднуємо разом. Перемішуємо.
Борошно необхідно просіяти і додати до нього розпушувач. Хоча раніше бабусі використовували соду – брали вдвічі менше, ніж вказано у рецепті розпушувача.
Потім частинами вводимо в рідку масу і потихеньку замішуємо тісто. Воно має вийти еластичним, м’яким і не липнути до рук.
Начинку беремо будь-яку на ваш смак – овочеву, м’ясну чи ягідну.
Формуємо пиріжки невеликого розміру. Частину можна обсмажити на сковороді, а решту запекти у духовці.
Джерело: sensatsiya
Радіо Трек: НОВИНИ