Рецепт яблучного пирога, який простіший за Шарлотку
Яблучний пиріг до чаю
Пропонуємо вам рецепт дуже смачного пирога з яблуками. Його готувати швидко та дуже просто. У цьому пирозі виходить дуже багато начинки, а тісто при цьому ніжне-ніжне, каже кулінарка Alina FooDee, яка опублікувала рецепт на YouTube.
Інгредієнти:
- яйце — 2 шт.;
- вершкове масло — 100 г;
- цукор — 80-100 г;
- ванільний цукор — 10 г;
- борошно — 150 г;
- розпушувач — 1 ч. л.;
- сіль;
- яблука — 400 г.
Щоб змастити пиріг зверху:
- цукор — 1 ч.л.;
- вершкове масло — 1 ч.л.
Спочатку потрібно збити вершкове масло з цукром, ванільним цукром і дрібкою солі протягом 1-2 хвилини. Потім додати яйця, борошно з розпушувачем. Перемішати до однорідності.
Очистити яблука від шкірки.
Половину яблук залишити, решту яблук нарізати на тонкі пластинки.
Перемішати тісто з нарізаними яблуками, викласти у форму, вистелену пергаментом.
Боки форми попередньо змастити вершковим маслом або олією.
Половину яблука нарізати на тонкі пластинки за допомогою овочечистки, викласти зверху на тісто, трохи притискаючи. Посипати 1 ч. л. цукру та змастити вершковим маслом.
Випікати у духовці, заздалегідь розігрітій до 180 градусів, 30-40 хвилин. Готовність пирога перевірити дерев'яною шпажкою.
Смачного!
Джерело: novyny
Радіо Трек: НОВИНИ