Рецепт консервованих помідорів без оцту: стоятимуть цілу зиму і смакуватимуть усім
Закрутка на зиму без оцту
Якщо хочете зробити запаси помідорів на зиму без оцту, скористайтеся цим рецептом. Такі овочі взимку сміливо можна подавати навіть на святковий стіл.
Інгредієнти:
- 500 г – помідорів;
- 0,5 л – води;
- 2 ст.л. – цукру;
- 1 ст.л. – солі;
- 2 зубці – часнику;
- 10 г – петрушки.
Кожен помідор проткнути виделкою чи зубочисткою, щоб не лопнув.
Помідори краще брати невеликі за розміром, але щільні. Якщо є чері – це ще краще. Томати з петрушкою вимийте й дайте просохнути.
Банки промийте і стерилізуйте. Кришки кип’ятіть 10 хвилин.
Допоки банки ще гарячі, покладіть до них гілочки петрушки й нарізані на шматочки зубчики часнику.
Помідорами заповнюйте банки до плечиків.
У каструлю залийте воду, додайте цукор, сіль. Коли суміш закипить, проваріть кілька хвилин. Кристали мають повністю розчинитися.
Залийте томати маринадом.
Залийте розсіл у помідори й накрийте кришками. На дно великої каструлі вистеліть тканину, виставте банки так, щоб вони не торкалися одна одної. Залийте в каструлю воду, яка має бути гарячою. Рівень рідини має доходити до 2/3 висоти банок.
Поставте каструлю на вогонь. Коли вода закипить, знизьте вогонь до середнього і стерилізуйте слоїки 10 хвилин.
Коли всередині банок з’являться пухирці, витягайте банки та закручуйте. Переверніть, укутайте, дочекайтеся, допоки прохолонуть повністю.
Інгредієнти вказано на 1 літрову банку. Збільшуйте до потрібної кількості банок.
Джерело: odnaminyta
Радіо Трек: НОВИНИ