Реальні вироки та умовні терміни: як в Україні карають за ухилення від мобілізації?

Пояснення

Ухиляння від мобілізації може тягнути як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

До адміністративних правопорушень відносяться:

  • зіпсуття військово-облікових документів чи втрата їх з необережності – загрожує штраф від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 грн до 119 грн);
  • порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку – загрожує штраф від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян – від 3 400 до 5 100 грн.

Зауважимо, що скасувати постанову про притягнення до відповідальності можна тільки у судовому порядку. Для цього необхідно подати позов проти ТЦК та СП.

Кримінальна відповідальність настає у декількох випадках. Найпоширенішою є 336 стаття – ухилення від призову на військову службу під час мобілізації. За це загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Що відомо про «умовний» термін

Водночас реальне покарання можуть замінити «умовним» терміном. Він може тривати від 6 місяців до 3 років або від року до двох.

Так, чоловік, який отримав «умовний» термін, має виконувати покладені на нього обов’язки та не вчиняти інших кримінальних правопорушень.

 

У разі вчинення нового злочину – випробувальний термін скасують і чоловіка заберуть до в’язниці.

Джерело: 24 Канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень