Мобілізація в Україні: кого з чоловіків можуть повторно призвати на службу вже в липні?

Пояснення адвоката

Чоловіків, яких звільнили в запас через наявність рідних з інвалідністю 1-ї чи 2-ї групи, можуть повторно призвати вже в липні.

Про це розповів адвокат Андрій Межирицький.

Адвокат зазначив, що ситуація з правом на відстрочку у зв'язку з наявністю родичів, які є особами з інвалідністю, докорінно змінилася.

Зокрема, якщо підставою для відстрочки є інвалідність одного з батьків дружини, то чоловік ніколи не отримає відстрочку за цих обставин.

Фактично ця норма перестала працювати, оскільки у зв'язку із додаванням застереження «за відсутності інших осіб, зобов'язаних відповідно до закону їх утримувати» чоловік ніколи не зможе отримати право на відстрочку, у зв'язку із тим, що відповідно до статті 202 Сімейного кодексу України такий обов'язок виникає у повнолітньої доньки, тобто дружини. 

Право на відстрочку в такій ситуації все ж таки можна отримати, якщо дружина є непрацездатною, тобто пенсійного віку, або дружина сама має інвалідність.

 

Тож військовозобов'язані чоловіки втратили право на відстрочку в разі інвалідності батьків дружини, яка є працездатною.

 

Якщо вони вже були мобілізовані, але з моменту звільнення зі служби у запас минуло понад 6 місяців, то їх можуть знову призвати в армію.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень