Реалізації інвестпроекту з будівництва очисних споруд Рівнеоблводоканалу бути

На підприємстві «Рівнеоблводоканал» відбулася робоча зустріч з представниками Програми розвитку муніципальної інфраструктури України щодо інвестування будівництва очисних споруд у Рівному.

Відповідний проект фінансується Європейським Інвестиційним Банком та реалізується спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

З керівниками програми, окрім представників комунального підприємства, зустрілися голова обласної ради Олександр Данильчук, заступник голови ОДА Ігор Тимошенко та міський голова Рівного Володимир Хомко.

Як зауважив голова обласної ради Олександр Данильчук, будівництво нових очисних споруд Рівнеоблводоканалу - питання не нове.

Будучи головою обласної ради, 2006 року ми робили спроби розпочати відповідні роботи, однак через брак коштів справа зупинилася. Маю надію, що тепер, коли до цього долучився Європейський Інвестиційний Банк, ми цю справу за кілька років спільними зусиллями успішно завершимо. Підприємство матиме сучасні очисні, споживачі – якісніші послуги, а наше довкілля – здорову екосистему, - сказав Олександр Данильчук, пообіцявши зі свого боку підтримку та сприяння в реалізації проекту.

Координатор Програми Ян Вільям Льохр висловив сподівання, що після затвердження технічної документації вже наступного року підприємство проведе тендер:

Ми сподіваємося, що наша співпраця перейшла в активну фазу, власне, ми і приїхали пришвидшити цей проект, аби за років три повністю його завершити.

Під час робочої зустрічі сторони узгодили наступні етапи співпраці.

Керівник групи управління проектами Павло Пахолко наголосив на тому, що банк контролює хід проекту на усіх його стадіях. При цьому надає не лише фінансову, а й консультативну та фахову підтримку. За кілька місяців на Рівнеоблводоканал прибудуть експерти, які допоможуть нашим фахівцям підготувати технічну документації, відповідно до вимог банку. Після чого можна буде проводити тендерний відбір підрядника.

Переможець тендеру також повинен відповідати вимогам інвестора. Лише після цього проект отримає фінансування. Поки будівництво нових очисних потужністю 60 тисяч кубометрів оцінюють у 330 млн. грн.

Однак це лише один із підпроектів, які Рівнеоблводоканал планує реалізувати в рамках Програми розвитку муніципальної інфраструктури України.

Серед іншого йдеться про реконструкцію низки водоводів, зокрема, у Рівному та Квасилові, технічне переоснащення каналізаційно-насосних станцій у Рівному, реконструкцію каналізаційно-очисних споруд у Квасилові та Гощі, будівництво каналізаційної мережі у Басовому Куті.

Також в рамках проекту планується закупити обладнання та автомобіль для телевізійної інспекції трубопроводів.

Очисні споруди розташовані в північній частині Рівного на відстані півкілометра від житлової забудови. Очищена стічна вода скидається в річку Устя. На сьогодні централізованим водопостачанням користуються 90% абонентів міста. При цьому очищається лише третина стічних вод.

Решту підприємство перекачує на очисні споруди ПАТ «Рівнеазот». Будівництво нових очисних споруд дасть можливість відмовитися від послуг ПАТ «Рівнеазот», знизити споживання електроенергії та негативний вплив на екологію, повідомляють на підприємстві.

За повідомленням прес-служби обласної ради. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень