Чи виросте житловий комплекс у центрі Рівного перед РДГУ (6 га землі)

Чекають роз'яснення від Міносвіти

Депутатів Рівнеради просять надати дозвіл на розробку детального плану території площею 6 гектарів. Йдеться про землю у центрі Рівного, на вулиці Пластовій.

Ця ділянка офіційно перебуває у користуванні у Рівненського державного гуманітарного університету.

Заступник начальника міського управління містобудування та архітектури Василь Мельник так пояснив ситуацію:

До управління звертаються власники або користувачі земельної ділянки щодо розпланування своєї території. По закону замовником містобудівної документації по закону є уповноважений орган – управління містобудування та архітектури.

 

За результатами розгляду цих заяв управлінням підготовлено проект рішення щодо розроблення детального плану цих територій. В проекті рішення визначено замовником цієї документації управління містобудування та архітектури Рівного.

 

Зараз проходить процедура погодження цих документів із постійними комісіями Рівнеради. Втім депутати постійно це питання відкладають на до вивчення.

 

Зауважу, що представники РДГУ у зверненні чітко прописали, що фінансування витрат на розроблення містобудівної документації беруть на себе. Загалом таке законом дозволено. У цьому випадку платником може виступати РДГУ, в інших випадках за такі роботи може платити власник ділянки.

Бюджетна комісія Рівнеради питання про надання вищезгаданого дозволу знову відклала, бо її члени хочуть роз’яснень від Міністерства освіти щодо того, що на цій території будуватимуть.

Поки ж такої інформації від профільного міністерства немає, голосувати за це питання профільний заступник міського голови Галина Кульчиснька не хоче:

У нас в місті є цілі управління, архітектури наприклад. Там є спеціалісти, які і повинні розробляти проект детального планування території.

 

Втім поки взагалі ніхто нічого не декларує, тобто не відомо для чого треба план цієї території.

 

Поки Міністерство освіти чітко не погодить цілі планування, і не підтвердить того, що наприклад із фонду розвитку на тій території добудуть освітні корпуси для студентів РДГУ, я не буду голосувати за це рішення.

Зауважимо, що таку позицію Галини Кульчинської підтримали й інші депутати. Зокрема, про погодження від Міносвіти говорив із Микола Бляшин:

Нехай управління отримає дозвіл від Міносвіти, чи якесь погодження чи якесь роз’яснення, про те, що є справді необхідність у розробці детального плану території. Витрачати на цей план кошти і далі там щось будувати.

 

Ми просто хочемо пересвідчитись, що у цьому дійсно є потреба, зокрема, у того органу якому держава надала право розпоряджатись цією територією.

Між тим необхідність погодження Міносвіти на будь-які роботи на цій території раніше підтверджував і сам ректор РДГУ Руслан Постоловський.

Нагадаємо, про цю ситуацію ми писали у статті Недобудований гуртожиток РДГУ хочуть забрати, щоб збудувати там Висотку? (ФОТО)

Стежте за новинами на сторінках Радіо Трек у Facebook та Telegram 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень