«путін не зможе проковтнути поразку»: Арестович описав подальші дії росії в Маріуполі та зоні ООС

Насправді російський президент дуже налаштований на мирні переговори

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович заявив, що зараз російські війська сконцентруються на спробі захопити Маріуполь та оточити українські війська в зоні ООС. Тому що президентові рф путіну треба показати росіянам хоча б якусь перемогу.

Про це Арестович сказав у розмові з Тетяною Поповою 5 квітня. 

В них немає сил продовжувати, – відповів він на запитання, чи зупиняться російські війська на «ЛДНР» та Криму, чи продовжуватимуть наступати?

В росії було 10 наземних армій. Від початку конфлікту вісім зайшло, зараз усі 10 увійшли. І останні 10 батальйонно-тактичних груп їдуть з Далекого Сходу – п’ята армія. Все, більше нічого в них не залишилося. Вони намагаються призвати резервістів – 60 тис. людей – але це не для створення нових підрозділів, а для поповнення тих, що вже є, – розповів радник голови ОП.

Він зазначив, що такі дії росії не будуть дієвими, адже її військам ще й потрібна техніка, яку зняти зі зберігання та запустити в роботу займе дуже багато часу.

Тобто ця історія, вона не подіє. Тому що потрібна техніка, техніку знімають зі зберігання.

 

Як вони знімають – ми бачимо. Коли командири танкових полків стріляються через те, що техніка небоєздатна, техніка по 30 років стоїть на зберіганні.

 

Та ж історія, що в нас. Поставити її на крило – це пів року-рік важкої роботи в росії, яка під санкціями, – пояснив Арестович.

Він наголосив, що зараз мета рф – захопити Маріуполь чи оточити українські війська в зоні ООС. Проте, на переконання радника президентського офісу, окупанти зазнають поразки, тож путіну доведеться вигадати для росіян якусь іншу перемогу.

Зараз інтрига – чи вдасться їм взяти Маріуполь та оточити наші війська в зоні ООС. Тому що путіну треба, який дуже сильно налаштований насправді на мирні переговори, приїхати хоча б з якось позицією. Тому що зовсім повністю тим, хто програв, він не звик їздити. Там, де Володимир Володимирович – там же ж завжди перемога. Їм треба або взяти Марік (Маріуполь – ред.), або оточені наші війська в зоні ООС. Але я думаю, що і те, і те у нього не вийде, – розповів Арестович.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Теги: Арестович
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень