Пряність, яка знижує цукор на 25% та може боротися з раком

А також знижує рівень поганого холестерину

Під пильною увагою лікарів усього світу - діабет. Кількість тих, у кого виявляють хворобу щороку зростає. За словами вчених, основною причиною такої кризи є ожиріння. Однак високий рівень споживання цукру також відіграє важливу роль. На щастя, деякі продукти ефективно знижують рівень глюкози в крові.

Наприклад одна пряність, якщо регулярно включати її до свого раціону, здатна скоротити цей рівень на 25%.

Багато століть гуньбу сінну (пажитник) вважали протиотрутою, оскільки вона має безліч корисних властивостей. Людству добре відомо її користь при боротьбі з раком. Чимало досліджень доводять, що пажитник здатний перешкоджати розмноженню злоякісних клітин. Однак ця їстівна рослина має багато інших якостей, крім протиракових. Деякі дослідники припускають, що воно також може запобігати діабету.

Включення гуньби сінної до раціону значно знижує рівень цукру натще і покращує результати глюкозо-толерантного тесту. Рівень глюкози в добовій сечі скоротився на 54%. Рівень холестерину в сироватці крові, холестерину і тригліцеридів також значно знизився. Ці результати вказують на користь насіння пажитника у лікуванні діабету, - пишуть дослідники.

Ефект пояснюється вмістом розчинної клітковини, яка допомагає знизити рівень цукру в крові та скоротити поглинання вуглеводів. Під час дослідження пацієнтам з діабетом щодня пропонували десять грамів перетертого насіння, змішаного з йогуртом або вимоченого в гарячій воді.

Результати показали, що рівень цукру натщесерце, тригліцеридів і холестерину знижувався на 25%, 30% і 30,6% відповідно після вживання насіння пажитника, вимоченого в гарячій воді. У тих, хто змішував їх з йогуртом значних змін не було.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень