Рівненщина - остання у Всеукраїнському рейтингу зі стягнення заборгованості аліментів

Але, у загальному, результати роботи позитивні

Торік державні виконавці Рівненської юстиції стягнули майже 80 млн гривень аліментів на користь 18 тисяч дітей.

Однак, цього недостатньо, повідомив директор Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України Олексій Воробйов.

Ми маємо вдвічі більші суми стягнення аліментів, ніж за минулі роки. Проте ми бачимо рейтинги по областях.

 

На жаль, Рівненщина за 2018 у рейтингу областей займає останню позиці. Але загалом - зміни позитивні.

[media=137726][media=137727][media=137728]

Головна проблема низьких показників - це відсутність складених протоколів на осіб, які понад півроку не платять аліменти своїм дітям, зазначив заступник директора Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України Олександр Чорнобай:

Є майже 4000 виконавчих проваджень по заборгованості понад 6 місяців. І відповідно до вимог законодавства на цих боржників необхідно скласти протоколи про адмінправопорушення у вигляді суспільно-корисних робіт.І на жаль чомусь із 4000 проваджень складено лише 695 протоколів. Виникає питання: чому ж понад три тисячі протоколів на злісних боржників не склали?

Найменше протоколів на боржників склали у Сарненському та Млинівському районах.

Основною причиною цьому є непорозуміння у співпраці місцевих органів юстиції, судових інстанцій та правоохоронців, відповів начальник управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції області  Вячеслав  Бедикайло.

А також у селах притягнути боржника до суспільно-корисної праці майже неможливо, бо у сільському бюджеті просто немає коштів на оплату таких робіт.

В результаті засідання посадовці обговорили подальші кроки для вирішення проблем, які виникають під час роботи з боржниками аліментів, зокрема щодо притягнення неплатників до суспільно корисних робіт.

Ще одним із питань, які розлядали під час засідання штабу, була проблема заборгованості зарплати.

Рівненщина - серед лідерів із стягнення боргів із зарплати.

Зокрема, серед найкращих прикладів стягнення боргів із зарплати - стягнення із ПрАТ "Рівнеазот" 29,7 млн грн на користь 1489 працівників та ДП "Рівненський облавтодор ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги" 5,3 млн грн на користь 1,3 тисячі працівників.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень